16 éves vagyok terhes 17 évesen fogok szülni milyen pénzt fogok a baba tán kapni és kb menynit?
szia, én sem melóztam suliból mentem szülni, bár én 21 vok:)
kapsz gyes-t ami 28.000 ft-nekem legalábbis
és családit ami 12000 ft (plusz minusz egy ezres)
valamint a szülés után kapsz egyszeri támogatást ami nekem áprilisban ha jól emlékszem 62.000 ft volt
amikor megvan a baba az anyakönyvi kivonatával, tajkártyájával, a te irataiddal be kell menni az államkincstárba és ott kapsz egy dokumentumot mindegyikhez amit kitöltesz, és utána kapod meg a pénzeket.
Nem lesz egyszerű az biztos főleg ha senki (apa, szülők) nem segítenek, de meg lehet csinálni!
boldog babavárást és jó egészséget!
egy babával elszúrni??? ugyanmár!!!!!! sok boldogságot,mindig elegendő anyagi javakat és egészséget a kisbabócához!!!!!!
és ahogy az első válaszoló írta,azokat az anyagi támogatásokat fogod kapni
jaa és szerintem a szüleid is megfogják gondolni magukat,türelem!
Az első válaszoló jól leírta a pénzeket, amik járnak, de én a helyetekben még egy dologgal megpróbálkoznék: menj be az önkormányzathoz és érdeklődd meg, milyen segélyre lennél jogosult! Kaphatsz esetleg rendszeres gyermekvédelmi támogatást, esetleg lakhatási támogatást, kérdezd meg, mit kaphatsz!
Ezen kívül pedig tiszta szívből gratulálok a döntésedhez és a bátorságodhoz és keress meg nyugodtan privátban, ha úgy érzed, hogy tudnék segíteni valamiben! (AKár csak elmondani az épp aktuális problémáidat, vagy terhességgel, babázással kapcsolatos kérdésekben is szívesen segítek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!