Akkor ez most hogy van?

Figyelt kérdés

19 hetes terhes vagyok,22 éves.

Nem értem,ha megszületik a baba akkor a tb ingyenes vagy nem?

Mivel nem tudtam annyit dolgozni mint amennyi után kaptam volna táppénzt,veszélyeztetett terhes vagyok az eleje óta.

Ha a baba megszületik akkor mi lesz utána?

Vizsgálatokat kell fizetni?

2015. jan. 12. 11:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha a NAV felé fizetsz havi 6810 Ft egészségügyi szolgáltatási járulékot, akkor természetesen biztosított vagy! Pont ez az, amiről beszéltünk és amitől TB jogviszonyod keletkezik munka hiányában, nagyon helyesen jársz el, mert így nem lesz tartozásod és az orvosi ellátásoknál sem akadsz fönn, mint "nem biztosított". Ha megszületik a pici, onnantól nem kell fizetned, amíg le nem jár a gyesed, mert a gyes jogán leszel biztosított.
2015. jan. 12. 12:59
 12/13 A kérdező kommentje:
Jó most már értem nagyon szépen köszönöm a türelmedet.
2015. jan. 12. 13:10
 13/13 anonim ***** válasza:

GYES-ből NEM vonnak tb-t de amíg jár a GYES addig biztosított vagy!

[link]

"azok, akik valamely szociálisan vagy társadalmilag méltányolható okból nem végeznek keresőtevékenységet, és így nem minősülnek biztosítottnak sem, az állam ugyancsak fizetés nélkül biztosítja az egészségügyi szolgáltatások ingyenes elérését. (Esetükben a központi költségvetés finanszírozza meg az egészségügyi ellátásra való jogosultságot.

Ilyen módon jogosultak egészségügyi szolgáltatásra például a biztosítás megszűnését követően GYED-ben, GYES-ben részesülő kismamák"

2015. jan. 12. 14:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!