én is ugyanígy gondolom, mint az utolsó két válaszoló. Osztálytársam és a húga jó példa volt erre. Az osztálytársamnak több évtizeddel modernebb neve volt, örök vita forrása a testvérek között.
2015. jan. 10. 18:46
12/25 anonim válasza:
Szerintem sem furcsa! Ikreket várok és mindig is rossz szemmel néztem, amikor összeöltöztetett, "klónok támadása" gyerekekkel feszített a szülő... és még azt is hitte, hogy milyen cuki, meg jópofa... Ugyanez áll a nevekre is, soha nem adnék hasonló hangzásút, vagy fiú-lány esetében a nevek női-férfi párját.
Én két önálló személyiséget szeretnék nevelni a gyerekeimből, nem akarom, hogy egymás tükörképei legyenek. Így is szoros kapcsolat lesz köztük, az lesz a célunk, hogy ennek csak az előnyeit aknázzuk ki (erős kötelék, bizalom), de ne legyen probléma a külvilág külön utakon felfedezésével.
2015. jan. 10. 18:54
13/25 anonim válasza:
Szerintem nem kell teljesen egyforma nevet adni (pl. Lara-Lora), de stílusban, modernségben vagy ódivatúságban nagyjából összeillőek legyenek. Például nem tetszik, ha a Lajos-Alex vagy Béla-Dzsenifer párosítások vannak. Még akkor sem, ha az egyik gyerek valamelyik szülő nevét kapja.
2015. jan. 10. 18:58
14/25 anonim válasza:
Ha ezt úgy érted,hogy az egyik modern,a másik régimódi,akkor igen.Bp. Erzsébet-Zoé.Az,hogy nem egybecsengő,az nem baj.Pl.Abigél-Emma
2015. jan. 10. 18:59
15/25 anonim válasza:
Nem furcsa, szerintem az a béna, ha sziámiként kezelik szerencsétleneket és DóraNórának nevezik el.
2015. jan. 10. 19:42
16/25 anonim válasza:
En itt megkaptam, hogy nagyon egybecsengo azikreim neve az azonos maganhangzok miatt.
Zita-Kinga
Szerintem egyaltalan nem.
Mi nem akartunk egybecsengo neveket, ket olyan nevet kerestunk, amik tetszenek. Nem is figyeltunk fel az egyforma maganhangzokra
2015. jan. 10. 20:01
17/25 anonim válasza:
Nem, nekem az furcsa ha nagyon összecseng a nevük.
2015. jan. 10. 20:09
18/25 anonim válasza:
Én az ikreimnélarra figyeltem, hogy kb hasonló hosszúságú nevük legyen.Így egyik Julianna lett, a másik Georgina. Amikor már megvoltak, megnéztem, mikor van névnapkjuk, azt hittem, rosszul látok: egyiknek február 15, másiknak február 16........
2015. jan. 10. 20:25
19/25 anonim válasza:
Jaj istenem mennyi "értelmes" ember. A kérdező nem arra gondolt, hogy Nóra-Dóra és társai. Bár nem is jó példákat hozott. Mondok egy jobb példát pl. az egyik gyerek kap egy régi magyar nevet mondjuk Hunor, a másik pedig egy külföldies hangzásút pl. Brendon. Na, mennyire lenne fura? Szerintem nagyon zavaró.
2015. jan. 10. 20:27
20/25 anonim válasza:
Szerintem nem furcsa, sőt ésszerű, praktikus.
Az én nővérem ikrei olyanok, mint két tojás, és ha még a nevük is hasonlítana, megőrülne a család... :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!