Szerintetek furcsa, ha egy ikerpárnak nagyon különböző neve van?
Miért mi legyen?
Anikó-Enikő?
Alíz-Elíz?
Demeter-Dömötör?
Nándor-Sándor?
Nem furcsa,nem kell egymáshoz hasonló nevet adni,csak azért mert
ikrek,lehet teljesen két különböző nevük.A nagyon egyforma nevek
szerintem nem lenne jó.Pl.Dóra-Nóra,Rita-Zita. Össze lehetne keverni
őket.
A nagyon egybecsengő, hasonló nevek nekem se tetszenek, de szerintem jó, ha stílusban, gyakoriságban közel vannak egymáshoz.
Pl ne legyen az egyik Erzsébet a másik Jázmin, mert az Erzsébet mindig rosszul fogja magát érezni, hogy a tesója neve sokkal szebb, divatosabb.
Vagy fiúból ha az egyik pl Dezső a másik meg Dávid...
Pl szép a Tamás-Levente, Tamás-Dávid, Dávid-Ádám, Dániel-Levente párosítás.
Lányból nekem tetszene a Nikolett- Veronika páros, vagy mondjuk Fanni és Lili.
9-essel értek egyet, sőt szerintem ez simán tesóknál is igaz.
Nekem tucatnevem van, húgomnak igazi ritkaság, gyerekkoromban nagyon féltékeny voltam erre.
Gyerekeim pont ezért ritkább neveket kaptak. A legkisebbnél a család régi, hagyományos nevet javasolt egy közelmúltban elhunyt rokon után. Nem mentem bele.
De azt én sem tartom jó ötletnek, hogy az ikrek hasonló hangzású nevet kapjanak, és nem csak a különbözőség hangsúlyozása miatt.
Több gyerekes családban gyakori, hogy a szülő is belekeveredik a nevekbe időnként. Anyósom is, én is néha az összes nevet felsoroljuk, mire megtaláljuk a jót:-) Hát még ha hasonlítanak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!