Ti "csak úgy" is rábízzátok a nagyszülőkre a gyerekeket, vagy csak ha valami dolgotok van?
Anyósom cirkuszba megy a lányunkkal. Munkatársam kérdezte, hogy miért, mi dolgunk van. Mondtam hogy semmi, csak anyósom felajánlott a lányunk meg persze boldogan megy.
A munkatársam szerint egy tök furcsa, mert akkor miért nem megyünk mi is a férjemmel.
Ti mit gondoltok? Ti is csak akkor "passzoljátok le" a gyereket, ha dolgotok van?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Munkatárs, szomszéd, stb.
Ha nektek így jó, mit érdekel más véleménye?
Elég érdekes lett volna, ha kiskoromban csak akkor lehettem volna a nagyszüleimmel, ha anyámék nem érnek rá...
Én személyszerint rengeteg időt töltöttem az apai nagyszüleimmel, mert imádtam őket. 7 évesen már Tunéziába vittek nyaralni, de amúgy is sokat voltam náluk. Sajnos mint utóbb kiderült, jó, hogy ilyen sok időt tölthettem el velük, ugyanis 10 illetve 11 éves koromban, fél év különbséggel mindketten meghaltak (56 és 53 évesen)
Biztos, hogy a saját gyerekemet is sokszor fogom a nagyszülőkre bízni, ha szereti őket. Nem ráérek/nemérek rá kérdése.
A szüleink a gyerekeink nagyszülei, nem ingyen bébiszitterek.
Miért kellene megfosztanom őket az együtt töltött időtől? A nagyi örömmel, szívesen viszi az unokáját, menjenek, érezzék jól magukat! Minket is rendszeresen a nagymamám, keresztapám vitt el az éves búcsúkra, bányásznapra, imádtuk.
Ez nem jelenti azt, hogy ti nem viszitek programokra, de nem értem, a nagymama miért ne szervezhetne maguknak programot? Ennyi erővel már babakorában se legyen a kezében, ne vigye babakocsiban sétálni, rá se nézzen, sőt, szűnjön meg létezni a nagyszülő, és csak akkor teremjen ott, ha a szülőknek dolguk van?
Szerintem teljesen normális hozzáállás, hogy a nagyival mehet a lányotok cirkuszba, fagyizni, strandra, ide-oda, ahová szeretné elvinni a nagyi.
A munkatársad meg sepregessen a saját háza táján!
Ha a nagyszülők akarják, és a gyereknek nincs leckéje, akkor mennek, amikor akarnak.
Ez a természetes.
Négy nagyszülőből háromra bármikor rábízom. Apósom alkesz, azt se tudja, hol van, ő a kivétel.
Anyósomnak jó énekhangja van, ő állandóan énekel neki (nekünk szülőknek iszonyú a hangunk, nem traumatizáljuk azzal, hogy éneklünk), mondókázik.
Anyám-apám pedagógusok, nekem is jó szüleim voltak. Apámnak mindig be van sózva a sejhaja, úgyhogy ő képes napi 12 órát sétáltatni úgy, hogy csak enni hozza haza.
Anyám szintén sokat mondókázik vele, ráadásul sok speciális, nem erőltetős fejlesztést is ismer a szakmája miatt, úgyhogy rengeteg játékos fejlesztést is csinál vele.
De simán csak imádják mindhárman, ő meg örömmel el van velük, pedig még egy éves sincs.
Ottalvásra viszont csak a szüleimnél engedném (eddig még a távolság miatt nem jött össze), mert anyósom eléggé sajátosan értelmezi a higiénia fogalmát... Apósom meg gyűjtögető és az építési törmeléktől a rozsdás vasszegig mindenféle gyerekre veszélyes cucc van az udvarban, lakásban. Ott a férjem se hagyná jó szívvel. Meg hát dzsuvás minden :(
#7 vagyok. Vannak egyébként lelkes testvére/unokatestvérei (18-23 év közöttiek), akik szívesen vigyáznának rá, azt viszont nem engedem.
Nagyon szeretik, de rutintalanok és egyrészt abban sem bízok, hogy ne történne figyelmetlenségből adódó baleset (á, két perc alatt miért esne le a kanapéról), illetve egyéb vészhelyzetben se tudnák, hogy mi a teendő.
Őket is szívesen látjuk, de valamelyikünk mindig jelen van olyankor.
Nekünk ilyenkor pozitív hozadék, hogy nekik még nem nyűgös rutin a pelenkázás, etetés, fürdetés, úgyhogy lelkesen csinálják, ha itt vannak. Mi meg addig ücsörgünk és ugrásra készen figyelünk, de tudunk pihenni :)
A baba egyébként mindenkinek örül a családból, neki tökmindegy :)
Később unokatesómmal tervezzük, hogy néha váltásban vigyázunk egymáséra. Az ő gyerekei óvodáskorúak (kettő), benne is maximálisan megbízok, a gyerekei meg jólneveltek, ketten elbírunk velük, ha ők lesznek itt.
Persze, ha a nagyszülő is szeretné. Nálunk is volt olyan, hogy csak úgy elvitte a nagymama a lányomat buszozni, városba csavarogni, játszótérre. Mert a nagyi így akarta és a lányom is szeret vele lenni.Sőt volt olyan is, hogy a nagyi ment a lámyomért az oviba, ő ajánlotta fel, felhívott telefonon, hogy elmenne érte, mert megígérte a lámyomnak, hogy elmennek csavarogni.
Ilyen egy egészséges család.
én soha nem bízom a nagyszülőkre, mert nem akarják, nem kérik és ha megkérem őket akkor nemet mondanak...
ha normális nagyszülők lennének, akkor pedig akkor bíznám rájuk ha ők kérnék. pl. ha elvinnék cirkuszba... :D
szerintem a munkatársad furcsa ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!