Rábízzátok a gyereketekre hogyan táplálkozzon vagy ti határozzátok meg?
Ha vega vagy akkor nem is lesz otthon hús (gondolom) így a gyerek is vega lesz (az oviig).
Nálunk reggelinél és vacsoránál ki van pakolva a vaj, felvágott, sajt, kifli, zsemle, tej, mindenki eldönti mit kér. Ebédnél meg azt eszik, amit főzök bár előző nap szoktam ötleteket kérni, szóval lehet szavazni.
Én nem vagyok vegetáriánus, csak nemigen szeretem a húst. DE a 2 éves fiamnak megfőzöm, megsütöm a húst, mert fontos a szervezetének a hús, és imádja is. Én eszem a főzeléket ő pedig a főzeléket hússal. Vagy csinálok bolognait, magamnak pedig sajtos-tejfölös tésztát például.
Ilyen kicsi korban szerintem fontos figyelembe venni, hogy az ő szerevezetének mire van szüksége.
Olyan szempontból én határozom meg, hogy kisfiam vega lett most már egy éve, és olyan apróra összevágom neki a húst, hogy ne lássa, illetve készítek húskrémeket, fasírozottat. Olyan szempontból ő, hogy azt hiszi húsmentesen étkezik.
Csak az a baj, a kicsi meg csak a húst eszi.
Úgyhogy feladat elhitetni ugyanarról, hogy hús illetve nem hús is egyszerre.
De amit nem szeretnek nem erőltetem, hal, máj, bab. Amit megesznek, de más formában-például sütőtököt tejjel turmixolom reszelek bele csokit vagy egy banánt és azt mondom Kubu ital, azt adom nekik és kitalálok rá valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!