Egyetértetek az alábbiakkal?
A férfiasnak számító felsőfokú oktatási intézményekben oktatók nagy részének azt mondja, hogy nem fiatal férfiakat kapnak, hanem nyálas szájú kisfiúkat.
Ennek okát abban látják, hogy anyuka egyedül neveli a gyereket, utána az óvodában az óvónéni következik, aztán az iskolában a tanító, majd tanár néni. Tehát úgy nő fel a fiú gyermek, hogy nincs előtte férfi példa. Férfiasnak elsősorban a honvédelmi, rendvédelmi oktatási intézményeket tartják. Szerintem ez teljesen fedi a valóságot. Szerintetek?
Nem hiszem, hogy eddig jól volt definiálva a férfiasság. Mármint a világban.
Szerintem az, hogy valaki soha nem sír, elnyomja az érzelmeit, állandóan agresszív vagy keménykedik, az nem férfias. Az vicces. Aki a sok magában tartott szartól 40 évesen meghal, az miért férfias? Nem értem.
Kérdező, te nem 55%-os vagy?
Azt én is úgy gondolom, hogy a mai "fiúk"-ból sokkal kisebb arányban lesz férfi.
Sok felnőtt korában is udvariatlan, felelősséget semmiért sem vállaló, félig feminin, félig gyermekded viselkedésű marad.
De fordítottja igaz a lányokra, egyre több a rámenős, fiús, erőszakos lány.
A kettő összefügg egymással, de a konkrét okokról órákat lehetne vitatkozni, olyan sok van.
Ez valahol a feminizmussal kezdődött...
Nő vagyok, de úgy gondolom, hogy összességében ez a már már eltúlzott feminizmus ami újabban jellemező, több kárt okoz, mint hasznot. A középutat sajnos nem sikerült megtalálni.
Igen, azt jelenti a feminizmus, hogy mindenki viselkedhet úgy, ahogy szeretne, nem kell sztereotípiáknak megfelelni. Egy nő lehet alapból kemény és nem kell megvádolni azzal, hogy férfi akar lenni, egy férfi pedig lehet érzékeny, és nem bVzizzuk le.
Mindenki EMBER, EMBERI tulajdonságokkal. Ezt a férfi-nő baromságot mi alkottuk meg, de nem tudom, hogy felnőtt emberek hogy dőlhetnek be ennek.
Semmi köze a feminizmusnak a férfiak nőiesedéséhez (már ha valóban van ilyen.)
A feminizmus, az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy legyünk egyformák, ugyanolyanok férfiak és nők. Azt jelenti, hogy a ne csak a férfiak szavazhassanak, ne csak a férfiak kapjanak normális fizetést bizonyos munkákért, stb.
Ez inkább a túlzott liberalizmus, ne neveljük a gyereket, mert sérül a kis lelke, nem szabad rászólni sem. Pl. Angelina Jolie és Brad Pitt gyereke, hiába lány, hadd járjon fiú ruhákban, mert ahhoz van kedve. És manapság már sokkal engedékenyebb a társadalom is, elnézik ezt is. Amikor én voltam kisgyerek, biztosan kinézték, kiközösítették volna azt, ha egy lány fiúnak öltözik, vagy egy fiú lánynak. Vagy pl. vannak olyan zenei stílusok, amikhez a nőies megjelenést kapcsolták. Emo, mit tudom én még mik vannak :)
Szóval ez ezerszer összetettem annál, hogy több a tanárnéni, mint a tanárbácsi.
Kérdező ne legyél ilyen napellenzős. Nem csak az a vélemény normális, amit egyetemi oktatók mondanak. Sőt! Amíg a mai napig elhangzik olyan, ismert egyetemeken, hogy a nők minek tanulnak, inkább menjenek haza szülni, addig nekem nem ez a norma :)
A férfi nő baromságot nem Te vagy én, és nem Mi, hanem maga a természet alkotta meg már évmilliókkal ezelőtt.
Egy férfi nem lesz nő, és egy nő nem lesz férfi.
A feminizmus csak a nőkről szól, nemi sztereotípiákon alapszik, és nem arról szól, hogy mindenki ember és mindenki egyenlő. Ne keverjük a liberalizmussal és a demokráciával!.
Én ezt úgy mondom, hogy engem semmiképpen sem zavar, hogyha egy nő kamionsofőr, vagy nehézfémlakatos, legyen ha neki az tetszik. Attól még lehet nő és lehet kemény is. A kettő nem zárja ki egymást. Ha egy pasi sír a Titanicon, akkor tegye.
De tudomásul kell venni, hogy nő nélkül nincs férfi, és férfi nélkül nincs nő! A feminizmus ezzel szemben azt állítja, hogy férfi nélkül is van nő. Az ilyen nők mellett pedig nincs férfi. Én erre gondoltam. És amikor ilyen anyák kezdik tömegével nevelni a fiúkat, akkor elképzelhető, hogy van egy bizonyos hatása.
26: A feminizmus márpedig semmi ilyet nem jelent, hogy a nőknek nem kell férfi.
Biztosan vannak, akik így gondolkodnak. És biztosan vannak, akik minden nőkkel kapcsolatos dolgot feminizmusnak hívnak. De nem így van. A feminizmus egy mozgalom az egyenjogúságért. Nem pedig férfiellenesség. Nem tudom arra van-e valami külön szó. Azt kéne használni és nem a feminizmussal keverni.
"A feminizmus egy mozgalom az egyenjogúságért. Nem pedig férfiellenesség"
Elvileg ez kéne, hogy legyen... de ma már sajnos csak a nők jogairól szól a dolog, és bizony férfiellenes.
Sajnos minden szervezett dologgal ez szokott lenni.
Nagyjából már elérte a célját, tehát hamarosan le kellene állnia, és addig is szelídülnie kellene.
De akkor mi lenne a vezetői hatalmával?
Ezért új célokra tör, és durvul. Azt mondja, hogy távolabb van a céloktól, mint valaha (ami bizony méretes hazugság), és egyre durvbább dolgokat talál ki, hogy megőrizhesse a hatalmát.
Amúgy viszont a feminizmus SOHA nem harcolt férfi jogokért, és ritkán harcolt női előjogok eltörléséért, így közvetlenül az egyenjogúságért sem.
29: mondj egy női előjogot?
mondj olyat, mint pl. a választójog, ami a férfiaknak volt, a nőknek nem, csak fordítva, ami a férfiaknak nincs, a nőknek igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!