Paraszt_Mári kérdése:

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
[link]
2015. jan. 2. 22:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék ebbe belemenni, de az se normális, aki a cikket írta:

"Azt hozzák fel a rovására, hogy 3 testvére van, de anyukája még csak 23 éves. Pedig ha anyukája nem lenne cigány (amit ugye nem tudunk, hogy az), a 23 évesen megszült 3 gyereke ajándék lenne a nemzetnek, lehet, még Balog Zoltán is megkoszorúzta volna a kismamát." -hogy lehet ilyen hülyeséget leírni?

Szerinted egy 23 éves nőnek (tökmindegy, hogy milyen rasszhoz tartozik) hogy lehetne 4 gyereke, ha nem csak gyesből él alanyi jogon? Mikor tanult, mikor dolgozott? Vagy szerencsés, mert a férje piszok jól keres, és el tudja tartani. Nem olvastam a kommenteket, nem is érdekelnek, de feltételezem, valami hasonlóból indulhattak ki.

Egy kisbaba, az kisbaba. Nem tehet róla, hova születik. A gyerekről nincs véleményem, csak a cikkről, amit be sem fejeztem, mert rossz.

2015. jan. 2. 23:06
 2/25 anonim ***** válasza:
22%

azon háborodtam fel ,hogy semmit az égvilágon nem tudni a család hátteréről de ők ítélkeznek mert cigány.

hogy lehet egy párnapos csecsemőről így beszélni?

2015. jan. 2. 23:09
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért akkor mire szülte? nem hiszem hogy 23 évesen, négy gyerek előtt olyan hű de sok munkaviszonya lett volna?
2015. jan. 2. 23:23
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Én is ezt írtam. Gratulálok. :)
2015. jan. 2. 23:24
 5/25 anonim ***** válasza:
87%

Igazad van ! De nekik jár minden nem?

Úgy értem én a legutóbbi m.helyemen 1 évet melóztam alkalmival aztán be lettem jelentve rá 2 hónapra terhes lettem erre kirúgtak.

be vallotta hogy azért mert babám lesz.

semmit sem kaptam 9 hónapig csak 1 hónapra kaptam 16500 ft. munkanélkülit aztán ennyi és a 6600 ft tb-t pedig fizetnem kellett mert hogy nme fognak ellátni. Bezzeg az egyik csaj az utcánkba 19. évesen a 2. gyereket szülte neki nem kellett fizetni a tb.-t még az első terhességénél sem,mert neki jár a szoc. segély. nekem azért nem mert a férjem "sokat keres"

2015. jan. 2. 23:30
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkit szeretettel várok Sátoraljaújhely cigánytelepén kis környezettanulmányra, aki szerint annyira jó dolog cigányok között élni, és csak a rasszizmus és a megbélyegzés az oka hogy úgy élnek ahogy. Megnézném hogy állna a szátok mikor a gyereketeket nem meritek kiengedni az utcára egyedül sötétedés után (Ez ugye most du. 5 óra), vagy mikor minden nap végig kell nézni hogy cirkuszolnak a város főutcáján, vagy nem tudod olyan oviba vinni a gyereked ahol ne lennének ott, és eltűnik a gyerek ruhája, cipője, játéka, mikor-mi.

Könnyű toleránsnak lenni a Rózsa dombról, meg a parlamentből, meg onnan ahol nem is látsz cigányt.

2015. jan. 3. 08:38
 7/25 anonim ***** válasza:
44%
Való igaz, hogy nagyon sokan (természetesen férfiak) habzó szájjal szónokolnak arról, hogy szüljenek a nők minél többet, de persze a cigányok neeee. Na, én ettől tudok hányni, nem attól, hogy született egy baba, akit történetesen Rikárdónak hívnak. Annyi undorító kommentet, mint amik ezek alatt a hírek alatt voltak, még az életben nem láttam. Aki képes olyat leírni, hogy "szakadt volna bele az anyjába a büdös cigány", az komolyan embernek tartja magát? Basszus, egy csecsemőről van szó! És akik ilyeneket leírnak, azok amúgy saját magukat Példamutató Magyar Családapáknak tartják, mintha ők alapvetően többet tettek volna másokért, az országért, vagy akárkiért, mint ez a kisbaba. De nem, megszületik egy baba, és ők már a halálát kívánják. Hát bocs, de aki ilyesmire vetemedik, az az én szememben nem ember. De ha én ilyesmit megemlítek, akkor jön az, hogy "bebezzegabüdöscigányok azokismiketcsinálnak" blablabal. És? Hol jött az szóba, hogy akárki más részéről az erőszakot nem ítélem el? Hát dehogyisnem, ugyanúgy elítélem. De attól még hihetetlen a számomra, hogy egy gyerek halálát kívánni, az csak nálam veri ki a biztosítékot, és mindenki más szerint helyénvaló.
2015. jan. 3. 10:33
 8/25 anonim ***** válasza:
13%

"Igazad van ! De nekik jár minden nem?

Úgy értem én a legutóbbi m.helyemen 1 évet melóztam alkalmival aztán be lettem jelentve rá 2 hónapra terhes lettem erre kirúgtak.

be vallotta hogy azért mert babám lesz.

semmit sem kaptam 9 hónapig csak 1 hónapra kaptam 16500 ft. munkanélkülit aztán ennyi és a 6600 ft tb-t pedig fizetnem kellett mert hogy nme fognak ellátni. Bezzeg az egyik csaj az utcánkba 19. évesen a 2. gyereket szülte neki nem kellett fizetni a tb.-t még az első terhességénél sem,mert neki jár a szoc. segély. nekem azért nem mert a férjem "sokat keres""

Életem, ha neked is ugyanolyan körülményeid lennének, mint a szomszédnak, akkor neked is ugyanaz járna. "sokat" keres a férjed? Örülj neki, hogy nem munkanélküli. Te is ugyanúgy megtehetted volna, hogy a nagy büdös semmire megszülsz két gyereket, megkapnád ugyanazokat a támogatásokat, ami valójában nem sok, de nem élnél jobban, mint most.

Vagy hogy téged elküldtek a munkahelyedről terhesen? A cigány nőt ugyanúgy elküldik, sőt, nagy valószínűséggel föl sem veszik már eleve, mert hát "cigány, úgyis szülni fog, úgyis lopós, úgyis büdös, úgyis hülye". Neked legalább munkád volt addig. Nem azt mondom, hogy ez így igazságos, mert nagyon aljas dolognak tartom, hogy a nőkkel ilyen téren folyamatosan kibabrálnak a munkahelyek, de hidd el, sokaknak még ennyi se jut.

2015. jan. 3. 10:37
 9/25 anonim ***** válasza:
14%

"De attól még hihetetlen a számomra, hogy egy gyerek halálát kívánni, az csak nálam veri ki a biztosítékot, és mindenki más szerint helyénvaló."

Ki szerint helyénvaló? Senki itt nem írt ilyet.

De gratulálok kérdező, alakul a provokációd. :)

2015. jan. 3. 11:16
 10/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, szöveget tudsz értelmezni? Én az eredeti hírek alatt megjelenő kommentekről írtam, nyilván nem arról, hogy itt megjelent volna ilyen. Ha van szemed, láthattad, hogy még idéztem is közülük. Szerinted azt magamtól találtam ki, vagy azt hallucináltam, hogy itt olvastam?

De persze, ha valaki egy létező társadalmi problémát szeretne megvitatni, az egyesek szemében máris provokáció, mert ugye amúgy szép csöndben tudomásul kéne venni azt, ami van.

2015. jan. 3. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!