Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről? (név)

Ti mit gondoltok erről? (név)

Figyelt kérdés

Nem rég tudtuk meg, hogy kislányunk lesz, azóta a párom azzal "nyaggat", hogy adjuk második névnek az én nevemet. Amikor terveztük a babát, én kikötöttem, hogy nem szeretném a saját nevemet a gyermekünknek adni, nem tudom miért, nekem ez nagyon furcsa szokás, (és egyébként sem egy divatos névről van szó), de egyszerűen lehetetlen lebeszélni a férjemet erről..

Ti mit gondoltok erről? Adnátok a saját neveteket második névnek?

2014. okt. 4. 13:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
nem! es szerintem is "furcsa" szokás.
2014. okt. 4. 13:59
 2/18 anonim ***** válasza:
63%

Második névnek adnám. Felnőttként választhat, hogy neki tetszik-e, és akarja-e használni.

Én egyáltalán nem tartom furcsa szokásnak, hogy a gyerek neve ugyanaz legyen mint a szűlőjé. Feltéve persze ha tetszik a név.

2014. okt. 4. 14:22
 3/18 anonim ***** válasza:
43%

Én első és egyetlen névnek is adnám a sajátomat, de ez persze csak azért van így, mert szeretem a nevemet, ami szintén egyéni ízlés kérdése.

Megkérdezhetem, hogy mi a keresztneved?

2014. okt. 4. 15:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Még a kapcsolatunk elején az volt a terv, hogy a mi neveinket kapják a gyerekek. De végül megváltozott a véleményem és el sem tudtam volna képzelni, hogy az legyen a nevük. :)

Ha ennyire nem szeretnéd a saját nevedet akkor szerintem ebből ne engedj. :)

2014. okt. 4. 15:52
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Számomra azért furcsa szokás ez, mert például édesanyámat és nagymamámat is ugyanúgy hívják, és sokszor keveredés van, ezért a nevük elé mindenki mondja, hogy nagy-és kis, így ez nem tetszik annyira.. a nagy-anna és kis-annától a hideg is kiráz.

Hedvignek hívnak egyébként:) Nem is az, hogy nem szeretem a nevem, mert egy ilyen nevű lányt sem ismerek, így ritka névnek számít a környékünkön, egyszerűen csak nem érzem az igazinak ezt a nevet a pici számára, mostanában nem számít olyan felkapott névnek, nem szeretném ha csúfolnák esetleg vagy ilyesmi.:)

2014. okt. 4. 16:03
 6/18 anonim ***** válasza:
81%
nálunk ez a szokás volt a családban, mi szakítottuk meg a hagyományt, szóval nekem nem furcsa :)
2014. okt. 4. 16:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyönyörű neved van! :O Ez az egyik kedvencem.

Ettől függetlenül persze ne engedj a párodnak, ha téged ennyire feszélyez a téma.

2014. okt. 4. 16:23
 8/18 anonim ***** válasza:
81%
Elsőnek nem, második névnek adnám a sajátunkat, kivéve akkor, ha tényleg nagyon rossz...de a Hedvig nem rossz, úgyhogy másodiknak jó :)
2014. okt. 4. 18:39
 9/18 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk így lett....a fiúnk az apja nevét kapta 2. névként, a pici lány az enyémet,szintén 2. névnek.Az nem volt kérdés,hogy 1. keresztnévnek nem adjuk.Én sem gondoltam,de olyan jó érzés kimondani,vagy a papírokat-anyakönyvi kivonat,személyi-megnézni,és látni rajta,hogy az én nevem az Övé is.
2014. okt. 4. 19:39
 10/18 anonim ***** válasza:
75%

Hát, őszintén megmondva, én a 2 keresztnevet is ostobaságnak találom. Gyermekként szép, de semmi értelme. Felnőttként meg egy átok. Ügyfeleim, amikor írnak alá valamit, kivétel nélkül morognak, panaszkodnak, hogy mi a francért találták ki a két nevet. Mellesleg kicsit olyan, mintha a szülők már itt sem értettek volna egyet, h mi is legyen a keresztnév.

A Hedvig szép név, nekem tetszik. A saját nevemmel sincs gondom, de nem adnám a lányomnak. 2. névnek meg pláne, a fentiek miatt.

2014. okt. 5. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!