Ti mit gondoltok erről? (név)
Nem rég tudtuk meg, hogy kislányunk lesz, azóta a párom azzal "nyaggat", hogy adjuk második névnek az én nevemet. Amikor terveztük a babát, én kikötöttem, hogy nem szeretném a saját nevemet a gyermekünknek adni, nem tudom miért, nekem ez nagyon furcsa szokás, (és egyébként sem egy divatos névről van szó), de egyszerűen lehetetlen lebeszélni a férjemet erről..
Ti mit gondoltok erről? Adnátok a saját neveteket második névnek?
Második névnek adnám. Felnőttként választhat, hogy neki tetszik-e, és akarja-e használni.
Én egyáltalán nem tartom furcsa szokásnak, hogy a gyerek neve ugyanaz legyen mint a szűlőjé. Feltéve persze ha tetszik a név.
Én első és egyetlen névnek is adnám a sajátomat, de ez persze csak azért van így, mert szeretem a nevemet, ami szintén egyéni ízlés kérdése.
Megkérdezhetem, hogy mi a keresztneved?
Még a kapcsolatunk elején az volt a terv, hogy a mi neveinket kapják a gyerekek. De végül megváltozott a véleményem és el sem tudtam volna képzelni, hogy az legyen a nevük. :)
Ha ennyire nem szeretnéd a saját nevedet akkor szerintem ebből ne engedj. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Számomra azért furcsa szokás ez, mert például édesanyámat és nagymamámat is ugyanúgy hívják, és sokszor keveredés van, ezért a nevük elé mindenki mondja, hogy nagy-és kis, így ez nem tetszik annyira.. a nagy-anna és kis-annától a hideg is kiráz.
Hedvignek hívnak egyébként:) Nem is az, hogy nem szeretem a nevem, mert egy ilyen nevű lányt sem ismerek, így ritka névnek számít a környékünkön, egyszerűen csak nem érzem az igazinak ezt a nevet a pici számára, mostanában nem számít olyan felkapott névnek, nem szeretném ha csúfolnák esetleg vagy ilyesmi.:)
Gyönyörű neved van! :O Ez az egyik kedvencem.
Ettől függetlenül persze ne engedj a párodnak, ha téged ennyire feszélyez a téma.
Hát, őszintén megmondva, én a 2 keresztnevet is ostobaságnak találom. Gyermekként szép, de semmi értelme. Felnőttként meg egy átok. Ügyfeleim, amikor írnak alá valamit, kivétel nélkül morognak, panaszkodnak, hogy mi a francért találták ki a két nevet. Mellesleg kicsit olyan, mintha a szülők már itt sem értettek volna egyet, h mi is legyen a keresztnév.
A Hedvig szép név, nekem tetszik. A saját nevemmel sincs gondom, de nem adnám a lányomnak. 2. névnek meg pláne, a fentiek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!