Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről? (név)

Ti mit gondoltok erről? (név)

Figyelt kérdés

Nem rég tudtuk meg, hogy kislányunk lesz, azóta a párom azzal "nyaggat", hogy adjuk második névnek az én nevemet. Amikor terveztük a babát, én kikötöttem, hogy nem szeretném a saját nevemet a gyermekünknek adni, nem tudom miért, nekem ez nagyon furcsa szokás, (és egyébként sem egy divatos névről van szó), de egyszerűen lehetetlen lebeszélni a férjemet erről..

Ti mit gondoltok erről? Adnátok a saját neveteket második névnek?

2014. okt. 4. 13:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Nekem ha fiam lesz akkor biztos hogy az n nevemet fogja kapni. Nálunk generációk óta ez a szokás.
2014. okt. 5. 12:14
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
A saját nevemet sose adnám a lányomnak, mert nem szeretem. A te neved viszont nagyon szép, azt adnám ha úgy hívnának.:)) Boldog babavárást!:)
2014. okt. 5. 12:24
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
Én adnám elsőnek is. Én azt nem értem ez most miért amolyan ciki kategória. 2-3 évtizede az volt ciki, ha vki nem a sajátját adta a gyerekének. Ma meg az ha adja. Ez is csak divat kérdése. Szerintem nem furcsa, döntse el mindenki maga. Pláne 2. névnek. Valószínűleg nem is azt fogja használni. Ha meg mégis tetszik neki a név, vagy a szokás, akkor lehet ő kéri majd, hogy úgy szólítsák. A fiamnak 2. névként adtam édesapja nevét. Ma már bánom, hogy nem elsőnek. Az első neve most elég felkapot. :( A lányomnak első névként egy kevésbé divatos, 2. névként kissé divatosabb nevet választottunk. Neki egyiknek sem adtam a sajátomat. Az a furcsa, hogy sokszor felteszi a kérdést, hogy az ő 2. neve miért nem ugyanaz mint az enyém. (Pedig nekem sem mostani divat nevem van, én szeretem a nevem, de sokak szerint manapság ódivatú, öreges. )Hisz a testvére megkaphatta apáét. Szóval ez csak a mi döntésünk. Nem biztos, hogy ők is így akarnák :(
2014. okt. 5. 13:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg szép neved van, de én sem adnám másodikként. Még a sajátomat sem, egyszerűen nem vagyok híve annak hogy a gyerekeket a szülők után nevezzék el. Jó hogy van ez a hagyomány, de én nem követném.
2014. okt. 5. 15:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a névtől teljesen függetlenül, nem adnám a saját nevemet vagy a páromét a gyermekünknek, mivel 1. keveredés van belőle, kénytelenek valamilyen megkülönböztetést kitalálni, ami nem mindig hangzik jól pl.: nagy... kis..., vagy ezer féle becézést stb. 2. a gyerek önálló személyiség legyen, és a neve is legyen a sajátja legalább a családon belül, ne azt érezze, hogy ő anya kicsinyített mása és olyannak kell lennie mint ő stb... Én a helyedben tartanám magam az új névhez. :)
2014. okt. 6. 20:23
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a tapasztalatokat is ezzel kapcsolatban.:) Végül úgy döntöttünk a párommal, hogy 2. névnek adjuk a nevem, annyira szeretné, hogy nem tudok rá nemet mondani.:) Minden választ felpontoztam! :)
2014. okt. 10. 19:33
 17/18 anonim ***** válasza:
HURRÁ!Szerintem a legjobban döntöttél,és nem fogd megbánni....szintén egy olyan anyuka,ahol mindkét gyerek(fiú+lány)2. névnek megkapta a szülők nevét.
2014. okt. 10. 21:21
 18/18 anonim válasza:
Vagy az hogy dobj fel egy pénzérmét. Fej legyen, Írás ne legyen. Vagy ugyan ez csak éppen máshogy. Pl. feldobod és amelyiknek szurkolsz az lesz. Vagy éppen az is lehet hogy fej lesz és te azt mondod hogy: Ajj! Nemár! Mért pont fej?! És akkor úgy döntesz hogy mégse legyen igen. Én ezeket javasolnám.
2014. okt. 15. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!