Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Mikulás hozza a karácsonyi...

A Mikulás hozza a karácsonyi ajándékokat az Amerikai filmek mintájára? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Nemrég beszélgettem az egyik ismerősömmel, 2 pici gyereke van, és közölte, hogy náluk a karácsonyi ajándékokat a Mikulás fogja hozni és nem a Jézuska. Mikor ezen elcsodálkoztam és megkérdeztem, hogy miért azzal indokolta, hogy az amerikai filmekben a Mikulás hozza az ajándékokat és úgyis egy csomót lát majd a gyerek, és ő nem akar emiatt magyarázkodni, nem akarja, hogy összezavarodjon a gyerek. Azt hozzáteszem, hogy semmi külföldi kötődése nincs a családnak. Ti ehhez mit szóltok? Őszintén szólva engem egy kicsit felidegesített. Igen tudom, semmi közöm nincs hozzá...De nehogy már az Amerikai filmek alakítsák az ünnepeinket, hagyományainkat...elszomorító, hogy erre felé tendálunk (halloween, valentín nap stb)
2014. dec. 5. 16:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Külföld nevetséges majmolása:)
2014. dec. 5. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
NEM!
2014. dec. 5. 16:32
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Ó Te jó ég... ez elég szomorú..

Amúgy ha már összezavarodik a gyerek (amúgy szerintem nem zavarodna) akkor majd össze fog attól, hogy az oviban mindenki másnak a Jézuska hozta az ajándékot. És december 6-án mit csinálnak? Azt nem tartják? Vagy kétszer megy hozzájuk a Mikulás?

2014. dec. 5. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Tényleg semmi közöd hozzá.
2014. dec. 5. 16:38
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj, én és a párom sem vagyunk vallásosak, nem hiszünk Istenben, tehát nekünk Jézus, Jézuska sem létezik.. Akkor hogy hozhatná a gyerekünknek a Jézuska az ajándékokat, amikor nincs is olyan? :)

Nálunk is a Télapó hozza az ajándékot.

És nem nagyon érdekel, hogy ezen ki akad fenn, kinek szerzünk ezzel álmatlan éjszakákat... :)

2014. dec. 5. 16:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Számomra is furcsa, főleg ezzel az indokkal hogy nem akar majd emiatt magyarázkodni a gyerekeknek. Hát pont ezért kell majd mert januárban az oviba megy a "Neked mit hozott a Jézuska?" A gyerek meg majd áll bután hogy ki az a Jézuska.
2014. dec. 5. 16:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy a Mikulás hozza majd az ajándékot, semmi baj nincs, bár az indok szerintem hülyeség. Mondjuk a Halloween-en, Valentin napon való sopánkodás szerintem nem kevésbé marhaság.

De ez a magyarázkodós dolog nekem kicsit erőltetett indok. Az én gyerekem is kérdezte, hogy hogy van az, hogy a mesékben a Mikulás jön karácsonykor, simán elmondtam neki, hogy Magyarországra a Mikulás december 6-án jön, karácsonykor meg a Jézuska, de sok országban karácsonykor jön a Mikulás, december 6-án meg nincs semmi, úgyhogy érezze magát szerencsésnek, hiszen itt kétszer is van ajándék télen :) Szerintem ezt a világon minden gyerek megérti, aki már felfigyelt arra, hogy az amerikai/angol mesékben máshogy van.

Én pl. meg vagyok veszve az igazi angol karácsonyért, de attól még a Mikulást meghagyom december 6-ra. Az angol karácsonyi dalokat, dekorációt és a karácsonyi pudingot nem fogja zavarni, hogy a Jézuska jön hozzánk :)

2014. dec. 5. 17:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös válaszoló indokát megértem. De azt amit a kérdező ír, azt nem igazán. Szerintem gáz, ha valaki az amerikai filmek miatt változtatja meg a magyar hagyományokat.
2014. dec. 5. 17:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

5 - ös tökéletesen leírta, amit én akartam. :) Szerintem nem fog megzavarodni a gyerek. Elmondják a szülők neki, hogy valakihez a Jézuska, valakihez a télapó jön. Én ebben az esetben sem akadtam volna fent gyermekkoromban.

Én gyerekként egyáltalán nem gondolkodtam ezen, azért annyira nem bonyolítottam túl a dolgokat, mint most. :) Volt egy rendszer, előbb a mikulás jön, és ha megjött, akkor nem sokára jön a jézuska.

2014. dec. 5. 17:03
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
9 - es vagyok! :) Az lemaradt, hogy én "önző" ( viccnek is rossz ) kisgyerek voltam, és egyáltalán nem érdekelt, hogy kihozza az ajándékot, csak hozza :P
2014. dec. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!