A Mikulás hozza a karácsonyi ajándékokat az Amerikai filmek mintájára? Mit gondoltok erről?
Ó Te jó ég... ez elég szomorú..
Amúgy ha már összezavarodik a gyerek (amúgy szerintem nem zavarodna) akkor majd össze fog attól, hogy az oviban mindenki másnak a Jézuska hozta az ajándékot. És december 6-án mit csinálnak? Azt nem tartják? Vagy kétszer megy hozzájuk a Mikulás?
Figyelj, én és a párom sem vagyunk vallásosak, nem hiszünk Istenben, tehát nekünk Jézus, Jézuska sem létezik.. Akkor hogy hozhatná a gyerekünknek a Jézuska az ajándékokat, amikor nincs is olyan? :)
Nálunk is a Télapó hozza az ajándékot.
És nem nagyon érdekel, hogy ezen ki akad fenn, kinek szerzünk ezzel álmatlan éjszakákat... :)
Azzal, hogy a Mikulás hozza majd az ajándékot, semmi baj nincs, bár az indok szerintem hülyeség. Mondjuk a Halloween-en, Valentin napon való sopánkodás szerintem nem kevésbé marhaság.
De ez a magyarázkodós dolog nekem kicsit erőltetett indok. Az én gyerekem is kérdezte, hogy hogy van az, hogy a mesékben a Mikulás jön karácsonykor, simán elmondtam neki, hogy Magyarországra a Mikulás december 6-án jön, karácsonykor meg a Jézuska, de sok országban karácsonykor jön a Mikulás, december 6-án meg nincs semmi, úgyhogy érezze magát szerencsésnek, hiszen itt kétszer is van ajándék télen :) Szerintem ezt a világon minden gyerek megérti, aki már felfigyelt arra, hogy az amerikai/angol mesékben máshogy van.
Én pl. meg vagyok veszve az igazi angol karácsonyért, de attól még a Mikulást meghagyom december 6-ra. Az angol karácsonyi dalokat, dekorációt és a karácsonyi pudingot nem fogja zavarni, hogy a Jézuska jön hozzánk :)
5 - ös tökéletesen leírta, amit én akartam. :) Szerintem nem fog megzavarodni a gyerek. Elmondják a szülők neki, hogy valakihez a Jézuska, valakihez a télapó jön. Én ebben az esetben sem akadtam volna fent gyermekkoromban.
Én gyerekként egyáltalán nem gondolkodtam ezen, azért annyira nem bonyolítottam túl a dolgokat, mint most. :) Volt egy rendszer, előbb a mikulás jön, és ha megjött, akkor nem sokára jön a jézuska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!