Nálatok létezik a Mikulás, Húsvéti nyuszi, Angyalkák, gólya stb? Ki hozza az ajándékokat karácsonykor?
Nálunk semmi ilyen nincs.
Most 4 éves a kisfiam, de tudja, hogy merről fúj a szél... :)
Nem tudod ezektől nagyon elkülöníteni mert az oviba is van mikulás, így ha máshol nem ott találkozik vele.
Ki hozza az ajándékokat karácsonykor?
Jézuskavárás után a templomból hazatérve hozza az ajándékot és a fát a jézuska.
A Mikulás az még oké, mert látja a gyerek, találkozik vele.
De nálunk nincs Jézuska. Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, és megajándékozzuk egymást. Karácsony a szeretet ünnepe. Én ezt mondom a lányomnak.
4 és 2,5 évesek a gyerekeink. Karácsonykor Jézus születésére emlékezünk, ezt ünnepeljük, de nálunk az angyalkák hozzák az ajándékokat (és mi magunk is meglepjük a szeretteinket ez alkalomból). A fát közösen díszítjük, nagy móka és imádják, csakúgy mint az adventi készülődést meg a lakás ünneplőbe öltöztetését is.
A Mikulás és a Húsvéti nyuszi is hoz ajándékot, de gólya nincs, mert a lányom a kistesó végett már nagyon sokat kérdezett és az ő szintjén mindent meg is magyaráztam neki.
Szerintem kicsiként kell nekik a varázslat.
Nekem pl hiába mondták az ovistársaim hogy márpedig Mikulás nincs, én hinni akartam benne és kész. :)
Nekem 2,5 lesz karácsonykor a fiam. nálunk Mikulás bácsi hoz majd valami apro dolgot, és utána várjuk a Jézuskát, aki a fát is hozza, és minden mamátol és anyátol stb megkérdezi hogy mit hozzon a Levinek.. mi most itt tartunk.
fiam még alig beszél, de már mondja hogy kkásonyfa ..mama betonkevere
értitek:)))))
Én sem azt "tanitom"neki hogy angyalka meg jézuska hozza az ajándékot,hanem pl kati mama jézuskája,apa-anya jézuskája,valami ilyesmit szoktunk mondani neki,vagy csak nagyiék ajándéka..stb.bár még tavaly nem is nagyon értette mi van,másfél éves volt akkor,de még most se fogja érteni szerintem,hiába 2,5éves.
(Egyébként olvastam a válaszokat,és olyan jót nevettem az egyik válaszoló valószinű elirta,(18:54 azt hiszem),gondolom valentin nap akart lenni,de vatelin nap lett :D hát még most is nevetek....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!