Létezik a Mikulás? És a Jézuska?
Szia!
Én arra jöttem rá, hogy a gyermeki logika nem olyan kemény, mint a felnőtt, ezért igen sok minden elfér egymás mellett a kis agyukban.
Nálunk is karácsonykor a Jézuska, dec. 6-án pedig a Mikulás hozza az ajándékot. Nem dimenzionáltuk túl az ügyet, én ugyan paráztam rajta, hogy egyszer rákérdez a fiú, és mit mondjak neki, mert hazudni nem akarok.
Azonban azt vettem észre, hogy az egyébként igen éles eszű gyerekemen csont nélkül átmennek az olyan információk, mint hogy egy mesében (mondjuk az amcsi rajzfilmekben) a Mikulás hozza karácsonykor az ajándékot.
Emellett az alábbi beszélgetést folytattuk az akkor 5 éves fiúval egyszer:
Leírok egy példát, az 5 éves gyerekemmel az alábbi beszélgetést folytattuk.
gyerek: – Van egy kérdésem!
én: – Igen?
gyerek: – Mondd csak, a télapó hozza az ajándékokat, vagy ti rakjátok oda?
én: – Ezt most miért kérded? – kérdezem, hogy időt nyerjek.
gyerek: – Mert furcsállom, hogy egy régen élt ember hozzon ajéndékot.
én: – Ez egy mesebeli figura, márpedig a mesében minden megtörténhet, nem? – mondom, mert jobb nem jut eszembe.
gyerek: – De igen… de ő hozza, vagy ti?
én: – Ha létezik télapó, akkor ő hozza.
Namármost tovább nem firtatta a dolgot. Így jól jött ki a szitu, ment nem kellett hazudnom, és bizonygatnom, hogy persze, hogy létezik télapó, de nem is ábrándítottam ki. :)
Télapó van nálunk, de nálunk karácsonykor is ő jön (én nem szeretem Jézuskát, akkor már inkább angyalka).
Igen, nem baj, ha a szülőket is belekeverik a gyerekek, hiszen a Télapónak annyi dolga van, hogy muszáj nekünk is segíteni neki. De Télapó létezik, én a mai napig elhiszem, mikor (anyukám) a cipőmbe rejti a csokit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!