Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik a Mikulás? És a Jézuska?

Létezik a Mikulás? És a Jézuska?

Figyelt kérdés
Mit mondtok a gyermeketeknek? Ki hozza az ajándékot?
2011. nov. 4. 18:12
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
12 vagyok . Kb 7,5 évesen már rájötTeM h nincs . A
2016. ápr. 23. 23:25
 22/25 anonim ***** válasza:
50%

A mikulas nézd meg googlén

A Jézus létezik,de nem ő hozza az ajándékokat

2018. dec. 23. 20:20
 23/25 anonim válasza:

Létezik mind a kettő. A mikulásról tudok mondani valamit, ami megmagyarázza, hogy NEM A SZÜLŐ A MIKULÁS! Egyszer december 6-án hazahoztuk az apukánkat a munkahelyéről (senki se volt otthon, a csizma üres volt, és csak 10 perc az út oda-vissza összesen). Mire hazaértünk, a csizma tele volt mindenféle édességgel, ajándékkal, stb.

A Jézuskáról annyit tudok mondani, hogy mindig melletted van, egyszerűen érzed, hogy létezik. Azt mondja, hogy ne félj tőle, csak segíteni akar. És ez így is van.

Örülök, ha ezzel megválaszoltam a kérdésed! 🙂

2020. dec. 1. 18:38
 24/25 anonim ***** válasza:
hát én sokáig gondolkoztam mindig felmerült bennem, hogy biztos a szülők, meg voltak nagyobb barátaim kik mondták is, de csak amikor 10 évesen a legjobb barátnőm mondta, hogy ő látta mikor az anyukűj behozta az ajándékát, akkor tudtam, hogy tényleg nem létezik külőnálló lényként. Persze, örültem, hogy elmondta, mert igy nem ért akkora csalódás.
2020. dec. 7. 09:18
 25/25 anonim válasza:

A Mikulás természetesen létezik, a Jézuska nyilván csak egy kitalált figura. :)

A gyermekem hisz mindkettőben de ez utóbbit nem köti a kereszténységhez, inkább csak mint egy mesebeli lényként gondol rá, valahogy úgy mint a karácsony szellemére. A karácsonyfát mi pár nappal korábban, az őseink hagyományainak megfelelően a téli napfordulón állítjuk. Tehát nem a Gergely-naptár szerinti, hanem a csillagászati Karácsonykor.

Keresztény kultúrkörnyezetben gyakorlatilag lehetetlen ettől teljesen függetlenül nevelni a gyereket, hiszen mindenhol a keresztény hagyomány jön szembe vele és a pajtásaitól, illetve az óvodából, iskolából is azt hallja, hogy a Jézuska hozza az ajándékot.

A világképe folyamatosan formálódik. Most a legfontosabb, hogy minél tovább higgyen a varázslatban. Én a mai napig hiszek benne. /Egy 42 éves pogány apuka./

2023. okt. 10. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!