Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik a Mikulás? És a Jézuska?

Létezik a Mikulás? És a Jézuska?

Figyelt kérdés
Mit mondtok a gyermeketeknek? Ki hozza az ajándékot?
2011. nov. 4. 18:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
utolsó vagyok, majd' 32 éves és 2 gyerekem van
2011. nov. 4. 22:11
 12/25 anonim ***** válasza:
82%
Bár a kisfiam még csak 19 hónapos, de nálunk is van Mikulás, és Jézuska. Ezt pedig ő úgy asszociálja, ahogy a kis világában neki jól esik. Nekem is hiába mondták, hogy Jézuska, én mindig is egy angyalnak képzeltem el, szép fehér ruhában, nagy kitárt angyalszárnyakkal. Én sem erőltetek rá semmi olyat, ami esetlegesen más, mint ahogyan az ő kis fantáziájában él. Igen is Jézuska van, meg Mikulás is, és ez az ünnep így szép és meghitt. Nekem sem okozott semmi féle törést, vagy lelki válságot, mikor rájöttem, hogy nincsen Jézuska. Egyszerűen nem érdekelt, mert nem arról szólt az ünnep, hogy ki hozza az ajándékot,Jézuska egy szellemiség, nem eszköz. Az volt a fontos, hogy szeretet volt otthon, béke, és öröm. Ez így van a mai napig is, de a mai napig bepakoljuk az ajándékokat a fa alá, és mindenki örül, mert a Jézuska hozta. Ezt ilyen formában szeretném átadni a kisfiamnak én is.
2011. nov. 4. 22:36
 13/25 anonim ***** válasza:
87%

Mikulás és Jézuska, akinek az angyalok segítenek, hiszen olyan sok gyereknek visznek ajándékot. Egyébként én magam sokáig hittem benne, sőt...talán még ma is.

Első osztályos voltam, amikor megtudtam a gyerekektől, h nincs is Jézuska. Szegény anyukámnak szegeztem a kérdés, máig emlékszem, leizzadt, minden baja volt. Éppen belekezdett volna a "felvilágosításba", amikor közöltem, hogy nem baj, mit mondanak a suliban a fiúk, nekik akkor nem hoz majd semmit hozni karácsonyra a Jézuska.

Anyu megkönnyebbült, és én tovább hittem....

Remélem néhány év múlva én is ilyen simán fogom ezt megbeszélni a lányommal.:)))

2011. nov. 5. 14:24
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk ,Mikulas hozza az ajandekot dec 6.-an, karacsonykor meg az Angyalka.

Nalunk azert erdekes mert kulfoldon elunk es itt ugye nincs kulon Mikulas napja hanem csak a karacsony (dec. 25 reggel) es akkor a Mikulas hozza az ajandekokat.

De en ebbe nagyon ragaszkodok a magyar szokasokhoz. Bar Mikulas csokira ugy kell,hogy vadasszak mert alig arulnak valahol, szaloncukorrol mar nem is beszelve. Erdekes,hogy Adventi naptarat viszont szinte mindenhol lehet kapni (ez a Karacsonyig minden nap kinyit egy ablakot ami mogott egy csoki van)

2011. nov. 9. 08:02
 15/25 anonim válasza:
Bar hamar rajottem az igazsagra, de sosem haragudtam ezert senkire. Meg felnottkent is szeretem megtartani ezeket az unnepeket, es ugy varom, mint a gyerekeim. Mindig figyelek, hogy az unnep szelleme meglegyen.
2011. nov. 16. 16:15
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Persze, hogy léteznek! Én már nem mondhatom magam kisgyereknek, de bebizonyosodhatsz, hogy létezik. 5 éve volt, karácsonykor: Fennmaradtam sokáig, hogy megfigyeljem őket. És egy fura elmosódott arcot láttam, olyan Jézus félét. Lehet, hogy csak álmodtam..nemtudom, de mikiben hiszek :)
2012. dec. 21. 18:04
 17/25 anonim válasza:
73%
Én pedig gyerek vagyok,és tudom,hogy léteznek akármit is írtok ti felnőttek. Nekünk kétemeletes házunk van. Amíg a Jézuska lent jár,mi fent vagyunk az emeleten,és ha csak az anyáék vinnék be a nagy karácsonyfát az felhallatszana,de agy mukkanás sem hallatszik fel. AZÉRT,MERT LÉTEZNEK! VEGYÉK TUDOMÁSUL A FELNŐTTEK IS!
2014. aug. 17. 23:31
 18/25 kecskefészek15 ***** válasza:
69%
A télapó létezik,meg a jézuska is! Nagyon kebés tini van, aki még mindig hisz ezekben,13 éves fejjel.
2015. aug. 8. 22:44
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
16-os vagyok.előkerült egy régi kérdés :D Mindkettő létezik (szent miklós, jézus krisztus), de az ajik hozását nem ők vették át. 15 vagyok :P
2015. aug. 9. 08:04
 20/25 anonim válasza:
Amúgy maga a télapó létezik, úgy hívják, hogy Jolo Pukki, de nem ő hozza az ajándékokat csak meghallgatja a gyerekek kívánságait és ezzel a gyerekeknek boldogságot hoz.
2015. dec. 18. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!