Létezik a Mikulás? És a Jézuska?
Mikulás és Jézuska, akinek az angyalok segítenek, hiszen olyan sok gyereknek visznek ajándékot. Egyébként én magam sokáig hittem benne, sőt...talán még ma is.
Első osztályos voltam, amikor megtudtam a gyerekektől, h nincs is Jézuska. Szegény anyukámnak szegeztem a kérdés, máig emlékszem, leizzadt, minden baja volt. Éppen belekezdett volna a "felvilágosításba", amikor közöltem, hogy nem baj, mit mondanak a suliban a fiúk, nekik akkor nem hoz majd semmit hozni karácsonyra a Jézuska.
Anyu megkönnyebbült, és én tovább hittem....
Remélem néhány év múlva én is ilyen simán fogom ezt megbeszélni a lányommal.:)))
Nalunk ,Mikulas hozza az ajandekot dec 6.-an, karacsonykor meg az Angyalka.
Nalunk azert erdekes mert kulfoldon elunk es itt ugye nincs kulon Mikulas napja hanem csak a karacsony (dec. 25 reggel) es akkor a Mikulas hozza az ajandekokat.
De en ebbe nagyon ragaszkodok a magyar szokasokhoz. Bar Mikulas csokira ugy kell,hogy vadasszak mert alig arulnak valahol, szaloncukorrol mar nem is beszelve. Erdekes,hogy Adventi naptarat viszont szinte mindenhol lehet kapni (ez a Karacsonyig minden nap kinyit egy ablakot ami mogott egy csoki van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!