Ti honnan, kitől tanultátok meg, hogy mit és hogyan kell csinálni egy kisbabával?
Nagyobbacska gyerekekre sokat vigyáztam, másfél-2 éves kortól nincs bajom, de addig fogalmam sincs, hogy pl mennyi tápszert kell adni, vagy hányszor kell szoptatni, mikortól milyen kajákat lehet adni, mit nem szabad adni, stb.
Ti ezket honnan tanultátok meg?
Nem Magyarországon élünk, itt nincs védőnő, aki hazajön és ad tanácsokat.
Én egyrészt a védőnőtől. Ő sok mindenben segített. Ő hozott például hozzátáplálási táblázatot is.
Én ebbe teljesen megbíztam.
Aztán sok minden csak úgy jött magától és ugye a közösség.
Azért itt is lehet jó tanácsokat találni.
Miután megszületett a kislányom, egyre többet járunk játszóházba, vagy megismerkedtem más anyukákkal és megosztjuk tapasztalatainkat.
De amint írtad, hogy nálatok nincs védőnő.. hát én az enyémnek sokat köszönhetek. Abszolút bármikor hívható, segítő.
Én sokmindent megnéztem a neten, pl. videókat, hogy hogyan kell fürdetni, pelenkázni. A szoptatás valahogy ment magától, de annak is előre utána olvasgattam, hogy pl. úgy kell a szájába tenni, hogy az egész bimbó a szájában legyen, ne csak a vége, szoptatási testhelyzetek, fejés, stb.
Tápszerrel nincs tapasztalatom, de annak a dobozán rajta van az adagolás.
A hozzátáplálásról is kb. mindent a netről olvastam el, de ha szoptatsz, akkor 6 hónapig még ráérsz annak utána nézni.
Igazából érzésből! De tényleg!
Nyilván alap dolgokat, hogy mennyi tápszer kell, mit kell csinálni,ha lázas stb. a dokitól kérdeztem. De én nem olvasgattam nagyon könyveket.
A hozzátáplálást nálunk a doki mondta,hogy kezdjük el, mivel tápszeres volt, és beállt a kakija, hiába próbáltunk több fajtát. Az meg is oldotta. De utána már tényleg érzésre adtam neki a kaját is.
8 éves voltam amikor megszületett a húgom, gyakorlatilag én neveltem fel. amikor a sajátjaim születtek, minden régi dolog előtört bennem, pedig nagyon féltem, mit fogok kezdeni a kicsi babákkal, de ment.
amiben meg esetleg mégis bizonytalan voltam ,annak utánanéztem a neten, és/vagy megkérdeztem a gyerekorvost ( a védőnőnk egy vaskalapos őskövület volt, nulla empátiával...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!