Anyukák mikről tanultatok meg lemondani amit régebben simán megengedtetek magatoknak gyerekvállalás előtt?
Hát, a hétvégi továbbalvásról mindenképpen....
Aztán a spontán, hirtelen jött programokról, a lakás nagy mértékű szépítgetéséről, a kora esti borozgatásokról a teraszon.
Például.
Igazából nem sok mindenről,talán csak olyan apróságokat tudnék mondani,hogy mióta gyerekem van nem tudok nyugodtan napközben megnézni egy filmet.Vagy nem maradok fent hajnali 2-ig,mert holnap kelhetek 6-kor és mosott rongy lennék.
Anyagi téren sem kell olyan jelentős lemondás,legfeljebb az első egy-két évben (főleg első mert tápszer,bébi kaja meg stb) de mióta megvan a gyerek azóta jobban spórolok,és okosabban osztom be a pénzt.
Mi úgy vállaltunk gyereket, hogy a fizetésünk így is jó legyen. Vagy hogy is mondjam:)Szóval magunktól így sem vonunk meg semmit, és rá is jut.:)
Nálunk is a spontán programok maradtak el,de van egy jó bébisintérünk, így azért elég rugalmasak vagyunk (nagyszülők vidéken, és még dolgoznak).
A hétvégi későnkelés már nem ment nekünk akkor sem, mikor csak ketten voltunk, de 8 órában dolgoztunk, akkor is csak 8-ig aludtunk, ahogy most is.:) Hétköznaponta is 8-kor van a kelés, férjem 9.30-ra, én 9-re, az ő munkahelyén van a kicsi napköziben/munkahelyi bölcsiben.
27 L 28 F
Nekem az alvásról, a tovább alvásról :) nagyon hiányzik :)
Ha az anyagi oldalát nézem, okosabban osztom én is be a pénzt, ruhatárat évente 1x, ha frissítek.
Magamra változatlanul, havi kozmetikus, köröm, havi 1-5000 között teszek félre borítékba, ebből a váratlan kiadásokat fedezzük. Évek óta így csinálom, de ugye van, hogy minden egyszerre megy tönkre, így van, hogy újra kell kezdenem. :)
A fiunk mar nagyobbacska,vele mar barmit meg lehet szervezni,mar a hetvegi hosszabb alvas is belefer,hiszen ezt o is igenyli.
Most varjuk a kistesot,o eddig atvitt ertelemben egy anyagi jellegu lemondassal jart.Lenyegeben uj auto,vagy maganorvos-magankorhaz kozul az utobbit valasztottam,az uj autot elhalasztottuk 1 evvel.Szules utan kovetkezik majd az alvasrol valo lemondas, a tobbit remelem pontosabb szervezessel megoldjuk majd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!