Van még valaki rajtam kívűl aki sokat gondolkozott azon, hogy legyen e még egy babája? Mire jutottatok?
A kislányom 1,5 éves múlt.
Terhességem előtt 3 gyereket is szerettem volna. Aztán a terhességem vége elég rosszul sikerült. Kórházban is voltam a születése előtt, aztán a kezdetek is nagyon megviseltek. A férjem is meghátrált és sokáig nem igazán segített. Ez most már megváltozott, nagyon nehezen alkalmazkodott az új helyzethez. Megbánta és most már ahol tud tényleg segít, ott van.
Ő nagyon szeretne még egy babát, én viszont nagyon örlődöm. Minden nap ezen jár az eszem, mi lenne ha újra terhes lennék, milyen lenne 2 gyerekkel stb. stb.
Volt egy olyan időszak az elején amikor teljesen biztos voltam abban, hogy elég egy gyerek is, aztán valami megváltozott, most viszont újra elbizonytalanodtam.
Aggaszt hogyan bírnék el még egy gyerekkel. ÉS a vele járó dolgok. Bután hangzik; de szeretném e úgy mint most a lányomat? (bár biztos :))
Mégis nyomaszt, hogy minden nap ezen gondolkozok mi lenne ha....
Volt valaki még így?
Szia! Én se anya, se apa nem vagyok, azonban testvér igen. Hárman vagyunk testvérek és nagyon szeretjük egymást. Milliónyi dologból kimaradtam volna ha nélkülük kell felnőnöm, s a világ összes pénzéért sem lennék egyke (na jó, annyiért talán elgondolkoznék rajta :)) Szerintem nagyon jó ha az embernek van testvére. Mindig van kivel megbeszélni a dolgokat és van kire támaszkodni. Olyan, mint egy legjobb barát, de annál is erősebb a kapocs.
Lehet, hogy ezzel semmit sem segítettem, de gondoltam leírom. Nem mint anya vagy apa, hanem mint ,,gyerek" szemszögből.
20/f
A 20 eves fiuval ertek egyet :) Nekem mar ketto van, egy 4 es fel eves es egy 4 honapos kislany. Az eleje eleg nehez segitseg nelkul nekem se ment volna. A babad termeszetetol is fugg egyebkent. Halat adok a Joistennek, hogy amilyen nehezen kezelheto a nagyobb, annyira jo baba a pici.
De kell a testver nekik. Mi meg egyet tervezunk, nem magunk miatt, nekik jobb ha nem lesznek egyedul a nagyvilagban. Nekem is 3 lanytesom van es nem is tudom mit csinalnek ha ok nem lennenek.
Szerintem vallalj meg ha mas akadalya nincs a rossz elmenyen kivul. Foleg, hogy irtad, hogy a ferjed is mar segitene. Szamomra nem lenne kerdes. :)
"egy barátság megszakadhat, de a testvéremmel bármi történik számíthatunk egymásra."
Vagy igen, vagy nem. Nem mindenkinek jó a kapcsolata a testvérével. Pl. a férjemnek van egy nővére. Nincs köztük ellentét, szeretik is egymást, de annyira homlokegyenest ellenkező a személyiségük, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni egymással.
A férjem egy nagyon szociális, társaságkedvelő, nyitott személyiség, gyors észjárással, jó humorral. A nővére igazi könyvelő "kocka" típus. Amolyan érzelmi analfabéta, sokszor érezhetően nem ért, érez szituációkat. Ő számokkal, adatokkal jól elvan, amúgy kedves is, de nagyon nehéz vele beszélgetni, kicsit robotos a személyisége.
Emiatt nem túl szoros a viszonyuk egymással, mert egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a másikkal. Fél órát elbeszélgetnek az időjárásról, aztán a nővér ül kukán, a férjem meg vért izzad, hogy fenntartsa a beszélgetést.
Ez még a jobbik eset, sok olyan testvérpárt is ismerek, akik egy kanál vízben megfojtanák egymást. Persze olyat is, akik kötődnek egymáshoz.
Én pl. egyke vagyok és soha nem hiányzott testvér. Stabil, jó baráti kapcsolataim vannak, unokatestvérekkel is szoros a viszony (egyet kivéve, ott szintén az ellentétes személyiség miatt nem tudunk mit kezdeni egymással, de ott a testvére is így van vele).
A lányomnak többek között ezért se lesz testvére, bár sok más indok is az egykesége mellett szól. Férjem részéről van egy jóval idősebb féltestvére, de ő és az unokatestvérei (akik szintén jóval idősebbek nála) is elég gyakran jönnek hozzá. Ha kicsit nagyobb lesz, majd az unokatesóm korban közelebb álló lányával bandáztatjuk. Hasonló temperamentumúak, szerintem ki fognak jönni egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!