2 gyermekes anyukák, miért nem vállaltok harmadik gyermeket?
Le lehet pontozni, de azért mert nincs több szoba, nagyobb lakásra pedig nem futja. És magamból indultam ki, hogy mennyire nagyon utáltam a tesóimmal egy szobában lenni.
Félreértés ne essék, a testvéreimet imádom, a mai napig nagyon jó a viszonyunk, de kamaszként ez rettenetes volt, nagyon utáltunk egy szobában lenni.
Mi hármat terveztünk, de mivel két igen aktív gyerkőcünk van, úgy döntöttünk ennyit bírunk idegileg. Rájuk maximálisan oda tudunk figyelni, meg tudunk adni mindent lelkileg, anyagilag.
Le a kalappal a három, vagy több gyerekes családok előtt! :)
Én mindig kettőt akartam, mert szerintem jó ha van testvére egy gyereknek, és engem a 2 gyerek tökéletesen kielégít, nem vágyom harmadikra.
Ráadásul 2 gyerek mellett dolgozni is lehet még, azért hármat menedzselni nem könnyű feladat (kolléganőm állandóan szervez), hol egyik hol másik betegszik le, ilyen-olyan kötelezettség (fellépés ha táncol, verseny ha sportol, anyáknapi ünnepély, egyéb iskolai program).
1. mert akkora a lakás, hogy 2-en férnek el benne normálisan.
2. ennyit tudunk felelősségteljesen felnevelni anyagi szempontból.
3. mire a 3. jönne 30-on felül lennék és 30on felül én nem szeretnék szülni.
Én viccesen azt szoktam mondani,hogy azért van 2 gyerekem,mert kezem is csak kettő van,és amíg a 10 éves szereti fogni,addig én sem engedem el.
Nekem is lakás és autóméret problémáim lennének.
Nem is értem,hogy miért kell több gyerek.Persze,aki megteheti anyagilag,annak legyen több,de legtöbbször a nagyon szegényeknek van sok gyerekük.
Szeretnék ennek a kettőnek olyan életet biztosítani,amilyen nekem sohasem volt,szeretném,ha járnának főiskolára.Ami 2 gyereknél is drága,háromnál ugye még drágább.
8: egyetértek, de hozzátenném, hogy ez nem csak pénz kérdés. A gyerekekkel foglalkozni is kell, nekem munka mellett (én szeretem a munkám és nem szívesen adnám fel) két gyerek az, akivel foglalkozni tudok, meghallgatni a bajaikat, segíteni ha elakadnak a tanulásban, menedzselni, hogy kinek kell ez a suliba keddre, kinek az szerdára, melyik nap melyiknek van szülői. Ééééés emellett magammal is van idő valamennyit foglalkozni.
Persze nagycsaládban a nagy foglalkozhat a kisebbekkel, na de akkor is fontos a gyerekeknek, hogy anyuval legyenek, hogy csak rá figyeljenek.
Egyszer olvastam valami nagycsaládosról riportot, a nagyobb gyerekek azt mondták, hogy nekik 2-3-nál nem lesz több...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!