Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most hallottam arról, hogy...

Most hallottam arról, hogy "erőszak mentesítés" címszó alatt sokan átköltik a régi gyerekdalokat. Nem túlzás ez?

Figyelt kérdés
Lehet hogy velem van a baj, de én ezt már túlzásnak érzem. Nem tudom, mi pl. úgy énekeltük hogy "Boci, boci megfázott, varrtunk neki nadrágot, nem akarta felvenni, meg kellet őt pofozni".. Na, én ettől nem lettem agresszív, sosem verekedtem sem az oviba, sem a suliban, sem a tesóimmal, egy bocit sem pofoztam meg... szóval nem ért károsodás sem engem, sem a környezetemet. Egyszer pofoztam meg a szomszéd kislányt, mert ellopta a karkötőmet, de aztán mindkettőnkkel elbeszélgettek a szülei, és azóta egyikünk sem csinált ilyet, és nem hiszem, hogy ezt a gyerekdalok tartalma miatt tettem... Most a gyerekemet sem verem természetesen. Eddig neki is mindent úgy énekeltem, ahogy annak idején én tanultam otthon, meg az oviban. Erről most hallottam, hogy ilyen is van, hogy átköltik... Ti hogy csináljátok? Szerintetek ez jó, vagy inkább az eredetit ismerje meg a gyerek?
2014. dec. 9. 10:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
a 20 hónaposnak szerintem gőze nincs róla, mi az, hogy agyonlőni valakit
2014. dec. 9. 14:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Én már csak azért is tarom butaságnak ezeken fennakadni mert teljesen más kép foglya fel még ezeket a gyerekek.

Ez kb olyan mint a Csipkerózsika egy gyerek mese. Milliószor láttam gyereknek, sose féltem tőle. Most felnőttként bele néztem és szabályosan kikapcsoltam az első 10 perc után mert olyan érzésem volt mintha horrort néznék.

Ugyan ez van pl a Dragon Ball mesével is. Amikor gyerek voltam levették műsorról mert hogy agresszív. Akkor nem értettem, egyáltalán nem éreztem agresszív mesének. Most felnőtt fejjel annak látom én is.

A mondókákkal szerintem ugyan ez a helyzet, egy felnőtt már másképp értelmezi mint egy gyerek. Pl a katalinka szállj el mondókánál se jutott sose eszembe hogy az a katica meghal ha a török a kerék alá teszi. De nem is olyan rég eszembe jutott ez a dalocska és felnőttként már elgondolkoztam hogy vajon miért kell a katicákat kinyifantani. Mert ugye ott van a Katica, Katica jaj de szép Matrica!! is :/

2014. dec. 9. 14:59
 13/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi a válaszokat. Na pont ezért érzem én is túlzásnak, amit az utolsó válaszoló ír, hogy a gyerekek ezt még teljesen máshogy fogják fel, és a felnőttek aggódjak és bonyolítják túl a dolgot.

Bár egy eset nekem is eszembe jutott gyerekkoromból, volt az a dal, hogy "Túl az Óperencián, túl a tengeren, élt egyszer egy svábbogár félig meztelen, keze lába lefagyott, úszni nem tudott, így hát szegény svábbogár vízbe fulladott." - és emlékszem, hogy én rettenetesen sajnáltam szegény svábbogarat :). És úgy énekeltem én magam, hogy így hát szegény svábbogár otthon maradott.

2014. dec. 9. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:

A bocis az: Haza kellett kergetni, vagy:

De a nadrág kicsi volt, a boci meg kövér volt

2017. márc. 12. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!