Szoktatok mesét olvasni a gyerekeiteknek?
Figyelt kérdés
Csak kiváncsiságból szeretném tudni, hogy ebbe a rohanó világba kinek milyen gyakran van ideje arra, hogy mesét olvasson a gyerekének. Az én lányom nemrég kezdte az ovit és azóta nagyon szereti a mesekönyveket. 3 éves még szokott aludni délután és ha felkel mindig az első, hogy kiválaszt egye könyvet és azt elolvasom neki. Amikor az apja hazaér akkor pedig amit megértett azt elmeséli neki :) Mostanába ez a délutáni programunk és nagyon élvezi.2010. jan. 31. 10:41
11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, pont ilyesmikre voltam kiváncsi :) Az én lányomat eddig nem igazán érdekelték a könyvek ezért nem is eröltettem,de amióta oviba jár és ott is olvasnak nekik az óvonők azóta nagyon szereti ha olvasok neki. Eddig csak mondókáztunk, meg rengeteg gyerek verset megtanult már (vizsgáztam még a főiskolán gyermekirodalomból és ott az volt a feladat, hogy meséket, verseket, mondókákat kellett megtanulni, ugy hogy van a fejembe jó pár :) ), de valahogy ez a meseolvásás csak most érdekli igazán. Lehet, hogy most érett meg rá. Én nagyon szeretek neki azokból a könyvekből olvasni amiket még nekem is olvastak amikor pici voltam :)
2010. jan. 31. 12:36
12/16 anonim válasza:
Igen, én is szoktam könyvet olvasni a 6,5 hós kisfiamnak. Nem mindig mesés könyvet, vannak nagyon aranyos, jópofa mondókás könyvek is amiket elő szoktam venni. Tegnap fent jártam a padláson és rátaláltam egy régi kertészeti könyvre, felütöttem és megtetszett. Levittem, letakarítottam, leültem és elkezdtem olvasgatni. Gondoltam mért ne olvashatnék ebből is a kicsinek, addig sem unatkozik és összeköthetem a kellemeset a hasznossal. Az ölembe vettem, rátettem a lábára a könyvet és elkezdtem neki hangosan olvasni, hogy hogy kell fűmagot vetni meg komposztálni stb ő meg csak nézett nagy tágra nyílt szemekkel, aztán elkezdte csapkodni a könyvet a pici tenyerével, nevetgélt és azt kiabálta: daj-daj-daj! :D Nagyon megtetszett neki :) Lehet ma este is előveszem:)
13/16 anonim válasza:
14,5 hónapos a kisfiam, én is az első perctől kezdve mesélek neki. A kedvencére alszik el délben és este, nagyon édes, ahogy kivárja a végét, és bealszik. Napközben is szoktunk keménylapos könyveket nézegetni, a mondókásakat imádja.
14/16 anonim válasza:
Szia!
Az én kisfiamat nem köti le, ha mesét olvasok neki. Ő lapozgatni szereti a könyveket, meg cipelni, pakolászni. Hozza a könyvet, de csak annyira érdekli, hogy megnézzük benne a képeket, és mutogatja őket. Ha elkezdek olvasni bármit, egyből becsapja a könyvet, vagy feláll és elmegy. :( Talán majd később.
15/16 anonim válasza:
Mi most kezdtük el a disney könyvklub könyveit gyűjteni, a fiam 4 hónapos, és minden este fürdés, szopi, be a kiságyba, anya a kiságy mellett fotelban ül és mesét olvas, gyerkőc meg alszik. Ha meg napközben felvan, akkor meg nézegeti a képeket, és úgy olvasok neki.
16/16 anonim válasza:
Örülj neki.
Én az esti mesét szeretném bevezetni, de lányom még nem érett rá.
Ha olvsok neki, élvezi, de nem hajlandó letenni a köynvet és nem alszik, majd később kicsit.
Most 19 hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!