Csak kiváncsiságból szeretném tudni, hogy ebbe a rohanó világba kinek milyen gyakran van ideje arra, hogy mesét olvasson a gyerekének. Az én lányom nemrég kezdte az ovit és azóta nagyon szereti a mesekönyveket. 3 éves még szokott aludni délután és ha felkel mindig az első, hogy kiválaszt egye könyvet és azt elolvasom neki. Amikor az apja hazaér akkor pedig amit megértett azt elmeséli neki :) Mostanába ez a délutáni programunk és nagyon élvezi.
^^én szoktam,fejből...úgysem érti még és majd leszól itt most sok anyuka,hog minek egy 6 hetesnek...ez rituálé ^^
2010. jan. 31. 10:52
2/16 anonim válasza:
Én szoktam, nagyon sokat. Imád minden könyvet, de a legkedvesebb az Anna, Peti, Gergő sorozat. Már kívülről ismeri a történeteket(kép alapján mondja a címüket :), ha hibázok, már rám is szól :) Édes nagyon. Nekem van időm olvasni, mert itthon vagyok 36 hetes pocakommal :)
2010. jan. 31. 10:53
3/16 anonim válasza:
Nemsokára 8 lesz a fiam, de mindennap mesélek neki vagy könyvből, vagy, amikor úgy érzem, hogy most "nevelő célzatú tanmese" kell, kitalálok egyet. Még egészen kicsi volt, amikor megszerette a dinókat (melyik gyerek ne szeretné?), hát nekünk is van egy rosszcsont kis dinónk, aki mindig bajba keveredik (persze éppen a neveléshez kapcsolódó bajba), aztán a szülei és/vagy az okos kisbarátai kisegítik és a végére ő is megtanulja, hogy miben hibázott. Ez remekül működik.
Mellesleg, a hallott mese sokkal jobban megdolgoztatja a kis agyát, képzelőerejét, mint ha a tv-ben készen kapja.
Mesélj neki minél többet!
2010. jan. 31. 10:56
4/16 anonim válasza:
Én még csak 15 hetes terhes vagyok, de pár napja elkezdtem neki én is mesét olvasni. K
2010. jan. 31. 10:58
5/16 anonim válasza:
lefekvés előtt mindig olvasok 7 hónapos kisfiamnak,van hogy a 12 éves nagyfiam is végig hallgatja :)
2010. jan. 31. 10:59
6/16 anonim válasza:
Minden nap.Rendszeresen járunk könyvtárba,én mindig is jártam,aztán ahogy születtek a gyerekek,őket is vittem magammal,és mikor már érdekelte őket,kaptak olvasójegyet a gyerekkönyvtárba,és választottak maguknak könyvet.(A kicsik először a leporellókat,aztán ahogy nőnek,egyre "komolyabbakat":))És persze ezeket a könyveket el is olvassuk itthon.A nagyfiam most elsős,már megtanult olvasni,ő is olvas a többieknek néha.:)Én nagyon fontosnak tartom az olvasást,és örülök,h szeretik a könyveket.
2010. jan. 31. 11:03
7/16 anonim válasza:
10:56 vagyok és az elsőnek írnám: nem hiszem, hogy értelmes anya lepontozna, hidd el, a legjobbat teszed a kisbabádnak! Igaz, hogy nem érti még, hogy mit mesélsz, de azt érti, hogy vele foglalkozol, neki duruzsolsz, figyel a hanglejtésedre, szavaidra, a mimikádra. Az ilyen babák sokkal nyugodtabbak, kezelhetőbbek, érzelmileg sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek. Arról nem beszélve, hogy hamarabb kezdenek beszélni és ha továbbra is ennyit foglalkozol majd vele, nagyon gazdag, színes szókincse lesz, remek memóriával. Hajrá!
2010. jan. 31. 11:04
8/16 anonim válasza:
köszi,csak azért írtam,mert már leszóltak pont itt érte ^^
2010. jan. 31. 11:12
9/16 anonim válasza:
szia!Én még nem olvasok a 20 hósomnak, nem is tudom mikor kezdjem. Van esti rituálénk, nem tudom mikor fog átalakulni meseolvasóssá!
Most még a csönben tejivós, egyedülalvósnál tartunk:)
2010. jan. 31. 12:29
10/16 anonim válasza:
14 hónapos a babám, napközben szoktam neki olvasni a kis keménylapos könyveiből. Időnként már ő hozza elő valamelyik könyvét, és bújik az ölembe, hogy meséljek neki :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!