Túlreagálom a helyzetet szerintetek? Jogosan akadtam ki, vagy én voltam a felelőtlen?
Tegnap felpakolva jöttem haza a boltból szatyrok, pelenka, stb. A harmadikon lakunk, lift nincs, ilyenkor nem könnyű megoldani, hogy felvigyem a gyereket és minden cuccot. A földszinti néni, akit évek óta ismerek, különösebben nem vagyunk jóban, de eddig inkább pozitív véleményem volt róla, mondta, hogy ne cipekedjek, menjek fel a szatyrokkal addig vigyáz a kisfiamra, aki a babakocsiban aludt. Mondtam, hogy nagyon kedves, megköszöntem, elindultam felfelé a sok csomaggal, ő pedig kiállt a lépcsőházba a babakocsi mellé. Felsiettem, mindent ledobtam az előszobában, szaladok vissza, erre az fogad, hogy az ő ajtaja zárva, ő sehol, a gyerek az ajtó előtt egyedül. OK, hogy 2 perc volt, és ez alatt semmi nem történt vele szerencsére, de miért ajánlotta fel, ha nem bír ki ennyit?? Bekopogtam, megkérdeztem, nem voltam bunkó vele, de erre nagy flegmán közölte, hogy ugyan már mi baja lehet. Szerintem azért lehet, bárki bejöhet, a mai világban nem lehet tudni.. a másik szomszédnak van macskája, szokott kint lenni a lházban, mi van ha beugrik a babakocsiba, stb...
Felelőtlenség volt otthagyni neki arra az 1 percre?? (én úgy gondoltam ismerem, és csak állnia kellett volna felette).
Ja, és ma még visszahallottam, hogy mindenkinek azt mondja, hogy egy hisztérika vagyok, pedig tényleg normálisan beszéltem vele.
Ti mondanátok neki valamit? Vagy hagyjam a fenébe? Tiszta szappanopera :D.
Tényleg gáz volt a néni, nem is kicsit.
Egy tipp, hogyan lehet megoldani a cuccolást:
Mi is 3-on laktunk, plusz magasföldszint, lift nuku, viszont a lépcsőház bejárata zárt.
Felvittem egy szintet a babakocsit, befékeztem, vissza a cuccokért. A szatyrokkal 2 szintet szaladta, vissza a babáért, és így tovább...
Nem volt egyszerű, de sem a babámat, sem a cuccot nem mertem 1-2 percre sem egyedül hagyni.
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Örülök, hogy ezt írjátok, mert őszintén szólva elég sokat őrlődtem rajta, és magamat hibáztattam, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy elfogadtam a "segítséget", és hogy hagyhattam ott vele a picit :(. Egyébként pont abból a meggondolásból fogadtam el, mert én sem szoktam egy pillanatra sem egyedül hagyni a gyerekemet, még azt is csak akkor csinálom ha nagyon muszáj, hogy őt viszem fel előbb, és fent hagyom a lakásban egyedül arra a pár percre amíg visszamegyek a csomagokért. Úgyhogy úgy szokott kinézni a dolog, hogy csomagokkal felaggatva és az overálostul közel 8 kilós kisfiammal a karomon mászok fel a harmadika :D.
10-es válaszoló, egyébként szerintem nem feltétlenül kell egy gyerekrablónak bejönnie a lépcsőházba ahhoz, hogy baj legyen. Elég ha mondjuk pár kamasz viccből eltolja a babakocsit, vagy beledob valamit, vagy ha belerepül egy darázs (jó, most nyilván nem, de ez nyáron is történhetett volna), és egyéni ízlés kérdése, de én a szomszéd megtermett macskáját sem látnám szívesen az alvó kisbabám arcán ülni :).
Elhatároztam egyébként, hogy külön ugyan nem megyek le a nőhöz, de ha összetalálkozunk azért nem hagyom szó nélkül. Nem szenilitás miatt csinálta egyébként, ne egy 90 éves nénikét képzeljetek el, hanem egy 60 körüli, fiatalos nőt. Egy szenilitás-gyanús néninek azt hiszem megköszöntem volna a segítségét, de inkább felcipekedek :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!