Most szerintetek is felelőtlen vagyok?
En se hivnam ki. Most az en lanyom is taknyos azon kivul semmi baja. Eszik, iszik, jatszik se laza se semmi gond. Annyi h felhivtam a dokit megkerdeztem mit csinaljak maskepp de o is mondta h felesleges meg bevinnem is. Ugyh vegkepp nem vagy felelotlen :-).
Ja am nekem 8 hos a gyerkoc.
Én az első gyerkőccel játszottam el ezt,csak nálunk a Párom erősködött,hogy vigyem el a gyereket,mert szörcsög. Én hülye elvittem,egy akó gyógyszerrel tértem haza- évekkel később utána olvastam,hogy az újszülötteknél előfordul ugyn. újszülöttkori szörcsi-vagy hasonló,a lényeg,ami teljesen természetes- és igen,sajnos a gyerek orvos sem való a pályára,mert rengeteg gyereket félre kezelt már-közte az enyémet is (1x arcüreg gyulladása volt a nagynak,hát beküldött kórházi szakrendre,ott megállapították,hogy arcüreg gy.,a leletet vissza véve a gy.o. csak annyit mondott,hogy hát,gondoltam.- és ez csak egy eset.)
Az esetből okulva csak és kizárólag akkor viszem orvoshoz valamelyiket is ha muszáj- pl hányás-hasmenéses vírust szedtünk össze,vagy himlősek voltak. Láznál is csak akkor viszem,ha nem akar lemenni,2-3 napig van láz. Ha náthásak,meg vannak fázva,akkor magam kúrálom ki Őket :-)
Egyébként a Ti esetetekben bőven elég az orrszívás! A helyi dokink már felírt volna azóta orrcseppet,fenistil cseppet,kalciumot,meg egy sor felesleges dolgot!
Anyósod az a tipikus tudálékos asszony,aki felnevelt már x gyereket,Ő jobban tudja... Még most állítsátok le,majd megbékél,de később akkor legalább nem találkozunk az anyós-após kategóriában,"anyós mindenbe beleszól" címmel...
Te vagy az anyukája annak az egy hónapos gyereknek,ne hagyd Magad!
Jó babázást!
Az ügyelet tényleg túlzás lenne. De az viszont igenis felelőtlenség, hogy itt a nagyobb babás, kisgyerekes anyukák nyugtatgatnak, hogy egy kis nátha miatt nem kell orvos. Nagyon nem mindegy, hogy 1 éves vagy 1 hónapos babáról van szó.
Nekem azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 3 hónapos kor alatt ha bármi kisebb betegség van, jobb, ha megmutatom neki.
Szóval én a helyedben elvinném a gyerekorvoshoz (tehát a rendelésre, nem ügyeletre), biztos ami biztos, nagyon picike még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!