Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most szerintetek is felelőtlen...

Most szerintetek is felelőtlen vagyok?

Figyelt kérdés
1 hónapos a babám, és taknyos lett. Ezen kívül semmi baja, jókedvű, eszik rendesen, nem lázas. Az orrát kiszívom ha hallom, hogy szörcsög. Az anyósom azzal zaklat, hogy hívjam hozzá ki az ügyeletet, mert akármi lehet. Én viszont úgy ítélem meg, hogy semmi okom nincs ügyelet hívni. Az anyósom szerint felelőtlenség ilyen lazán kezelni ezt. Szerintetek?
2013. okt. 14. 20:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 1 hónapos kislányom van.Szerintem ha nem lázas meg amúgy semmi baja nincs nem kell ügyeletet hívni.Anyósnak meg semmi köze hozzá a te gyerekedről van szó.Én sem hívnám az ügyeletet.
2013. okt. 14. 20:34
 2/14 intrepid ***** válasza:
100%
Mi a fenéért ügyeletet hívni, nem lázas, jókedvű? Azért, hogy esetleg ő hozzon valami fertőzést a ruháján?
2013. okt. 14. 20:37
 3/14 anonim ***** válasza:

En se hivnam ki. Most az en lanyom is taknyos azon kivul semmi baja. Eszik, iszik, jatszik se laza se semmi gond. Annyi h felhivtam a dokit megkerdeztem mit csinaljak maskepp de o is mondta h felesleges meg bevinnem is. Ugyh vegkepp nem vagy felelotlen :-).

Ja am nekem 8 hos a gyerkoc.

2013. okt. 14. 20:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyelet nem erre van. Mondd meg anyósnak hogy beszéltél a gyerekorvossal és ö azt mondta nincs teendö ha nincs láza.
2013. okt. 14. 20:49
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Én az első gyerkőccel játszottam el ezt,csak nálunk a Párom erősködött,hogy vigyem el a gyereket,mert szörcsög. Én hülye elvittem,egy akó gyógyszerrel tértem haza- évekkel később utána olvastam,hogy az újszülötteknél előfordul ugyn. újszülöttkori szörcsi-vagy hasonló,a lényeg,ami teljesen természetes- és igen,sajnos a gyerek orvos sem való a pályára,mert rengeteg gyereket félre kezelt már-közte az enyémet is (1x arcüreg gyulladása volt a nagynak,hát beküldött kórházi szakrendre,ott megállapították,hogy arcüreg gy.,a leletet vissza véve a gy.o. csak annyit mondott,hogy hát,gondoltam.- és ez csak egy eset.)

Az esetből okulva csak és kizárólag akkor viszem orvoshoz valamelyiket is ha muszáj- pl hányás-hasmenéses vírust szedtünk össze,vagy himlősek voltak. Láznál is csak akkor viszem,ha nem akar lemenni,2-3 napig van láz. Ha náthásak,meg vannak fázva,akkor magam kúrálom ki Őket :-)

Egyébként a Ti esetetekben bőven elég az orrszívás! A helyi dokink már felírt volna azóta orrcseppet,fenistil cseppet,kalciumot,meg egy sor felesleges dolgot!

Anyósod az a tipikus tudálékos asszony,aki felnevelt már x gyereket,Ő jobban tudja... Még most állítsátok le,majd megbékél,de később akkor legalább nem találkozunk az anyós-após kategóriában,"anyós mindenbe beleszól" címmel...

Te vagy az anyukája annak az egy hónapos gyereknek,ne hagyd Magad!

Jó babázást!

2013. okt. 14. 20:52
 6/14 anonim ***** válasza:
Azt gondolom sokat elmond, ha az anyuka nem érzi a pánikot, a feszültséget, hogy baj van. Ez nem felelőtlenség, hanem anyai szív. Tudni fogod, ha segítség kell! Anyósnak pedig szabjatok határokat, mert kezdi elvetni a sulykot!
2013. okt. 14. 21:42
 7/14 anonim ***** válasza:
27%

Az ügyelet tényleg túlzás lenne. De az viszont igenis felelőtlenség, hogy itt a nagyobb babás, kisgyerekes anyukák nyugtatgatnak, hogy egy kis nátha miatt nem kell orvos. Nagyon nem mindegy, hogy 1 éves vagy 1 hónapos babáról van szó.

Nekem azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 3 hónapos kor alatt ha bármi kisebb betegség van, jobb, ha megmutatom neki.

Szóval én a helyedben elvinném a gyerekorvoshoz (tehát a rendelésre, nem ügyeletre), biztos ami biztos, nagyon picike még.

2013. okt. 15. 05:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Draga utolso hiaba nagyobb a gyerkocom nem irtam h rendes szakrendelesre ne vigye be!!!! Mint irtam en is betelefonaltam. Ezt o is megteheti senki nem beszelte le rola sot arrol se h bevigye. Itt az ugyeletrol volt szo. Kicsit a stilusodon javithatnal vagy megtanulhatnal olvasni. Koszi.
2013. okt. 15. 07:22
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
"Drága" 8-as, nem tudom miért gondolod, hogy minden körülötted forog, fogalmam sincs melyik előző választ írtad te, volt pár olyan hozzászólás, amiben arra buzdították az anyukát, hogy egyáltalán ne vigye orvoshoz a gyereket. Ezek szerint nem te voltál, akkor meg ne vedd magadra és ne hisztizz.
2013. okt. 15. 07:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Az enyém bár 3 hónapos, de ő is taknyos lett, de nem vészesen. Szivtam az orrát és pár nap alatt elmúlt. Utána viszont hurutosan köhögött akkor már elvittem a dokihoz kapott homeopátiás gyógyszert és pár nap mulva már ne is köhögött. De ő sem volt lázas, jól evett, jókedvü volt mint a tied.
2013. okt. 15. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!