Most akkor én felelőtlen vagyok?
Olvasom a kérdéseket naponta, tele van kismamákkal akik félnek mindentől. Félnek szeretkezni a párjukkal, félnek fürdeni, félnek még a széltől is, nehogy elmenjen a baba. Ez a normális és én vagyok felelőtlen, vagy ők aggódják túl?
Nekem is ez az első terhességem, de heti egyszer szoktam kádban fürdeni (nem forró vízben), és mióta terhes vagyok ugyan úgy élünk nemi életet, mint eddig, és semmi bajom nem lett. Ez a szerencse műve volt, vagy normális, hogy nem parázok mindenen? Most már az x-edik szabad e fürdenem és hasonló kérdések után elgondolkodtam, hogy én voltam/vagyok felelőtlen, hogy fel sem merültek bennem ilyen kérdések.
Bocsi, hogy hosszú lett, és előre is köszönöm a válaszokat.
30hkm
Én úgy voltam vele, hogy amit nem tilt a dokim, azt szabad. :)
Nekem azt mondta (kérdés nélkül), hogy lehetőleg kerüljem az ülőfürdőt, strandot, stb. de a házasélet szabad. :)
A kismamák többségében vannak kételyek, és ezért rákérdeznek arra, szerintem ez nem több ennél. Ez nem para, nem őrület, nem szenvedés, csak néha aggódás.
Ha neked valami jól esik, akkor a babádnak is jó. De egyesekben vannak félelmek, és ez nem hiba.
Nem kell mindenen parazáni, ez igaz, és biztos van, aki túlzásba viszi, de inkább minthogy baja legyen és utána magát okolja emiatt.
Ha te viszont jól érzed magad így, és nem félsz, az nem gond. Mások az emberek, nem éljük/nem élhetjük meg ugyanúgy a terhességet. Valaki könnyebben veszi, valaki meg nem. Szerintem ezek közül mindkettő normális terhesen.
Nem vagy felelőtlen :)
Mi 6 évig vártunk a babára, de nekem meg nem fordult a fejemben, hogy változtassak az életmódomon a + teszt után. Annyi, hogy elkezdtem a fürdővíz hőmérsékletét mérni :)
Ugyanúgy szeretkeztünk, ettem mindent amit megkívántam, néha megittam egy pohár bort vagy sört.
A baba egészséges, csak már jönne ki :)
40+6 hkm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!