Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor én felelőtlen vagyok?

Most akkor én felelőtlen vagyok?

Figyelt kérdés

Olvasom a kérdéseket naponta, tele van kismamákkal akik félnek mindentől. Félnek szeretkezni a párjukkal, félnek fürdeni, félnek még a széltől is, nehogy elmenjen a baba. Ez a normális és én vagyok felelőtlen, vagy ők aggódják túl?

Nekem is ez az első terhességem, de heti egyszer szoktam kádban fürdeni (nem forró vízben), és mióta terhes vagyok ugyan úgy élünk nemi életet, mint eddig, és semmi bajom nem lett. Ez a szerencse műve volt, vagy normális, hogy nem parázok mindenen? Most már az x-edik szabad e fürdenem és hasonló kérdések után elgondolkodtam, hogy én voltam/vagyok felelőtlen, hogy fel sem merültek bennem ilyen kérdések.

Bocsi, hogy hosszú lett, és előre is köszönöm a válaszokat.

30hkm

2012. máj. 4. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy voltam vele, hogy amit nem tilt a dokim, azt szabad. :)

Nekem azt mondta (kérdés nélkül), hogy lehetőleg kerüljem az ülőfürdőt, strandot, stb. de a házasélet szabad. :)

2012. máj. 4. 13:24
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Mindenki más. Vannak aggódós és kevéssé aggódós emberek. Ettől kerek a világ. Nem gondolom, hogy felelőtlen vagy. Örülj, hogy könnyen viseled a terhességed és nincs miért aggódnod. Tudod ez az oldal arra jó, hogyha valaki bizonytalan az kérdezzen. Mivel anonim olyasmit is megkérdeznek, amit máshol nem mernek. Pl. hogy szeretkezhet-e a 37. héten a párjával és az nem-e árt a babának. Nem mindenkinek kézenfekvő a válasz. Főleg, hogy itt sok olyan anyuka van, aki már túl van egy-két vetélésen. Ők nem mindig írják ki, hogy azért félnek, mert már átélték a legrosszabbat. Csak kérdeznek. Ha a terhességed problémamentes és egészséges vagy akkor nem is kell, hogy félj semmitől. Viszont legyél megértő azokkal akik aggódnak.
2012. máj. 4. 13:25
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
Tudod nagyon sok ember, nagyon sokat vár a babára, és nagyon fél hogy elveszíti.Ez teljesen normális.Én is az 1. terhességem alatt, forró fürdőket vettem, egész nap takarítottam, pakoltam, strandoltam.stb.Óriásiakat szeretkeztünk a párommal.Megszületett a lányom, makk egészséges, minden happy.Aztán elkezdtünk dolgozni a 2-on, és spontán vetélés lett a vége, ami nagyon rosszul érintett.Most ismét terhes vagyok, és így, hogy van rossz tapasztalatom, már félek, nem nagyon fürdök, a 16 hónapos lányomat SEM emelgetem, mindennel sokkal óvatosabb vagyok..de csak mert volt a vetélésem.Na mindegy..a baba egy áldás, és tényleg az első másodperctől bele éli magát az ember, már várja hogy milyen kis szép pofija lesz, aztán jön a baj...ettől nem baj félni, sőt!!!Jobb az óvatosság..
2012. máj. 4. 13:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem azokra értettem, akik a terhesség végén félnek szeretkezni, hanem akiknek még pozitív teszt sincs a kezükben, csak gondolják, hogy terhesek, vagy akik 4-5-6 hetes terhesen, de nem szeretkeznek, mert félnek, hogy elmegy a baba. És nem is forró fürdőkről van szó, mert azt én sem teszem, de néha jó elnyúlni egy kád meleg vízben és lazítani, főleg a terhesség 5. 6. hetében nem hiszem, hogy egy meleg fürdő árt a babának (nem forró!) Megértem én őket, csak tudni szerettem volna, hogy ez e a normális, hogy aggódsz ennyire a babádért, és ennyi ilyen kérdés után felmerült bennem, hogy én meg ilyen felelőtlen vagyok/voltam, hogy fel sem merültek bennem ilyen dolgok:)
2012. máj. 4. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

A kismamák többségében vannak kételyek, és ezért rákérdeznek arra, szerintem ez nem több ennél. Ez nem para, nem őrület, nem szenvedés, csak néha aggódás.

Ha neked valami jól esik, akkor a babádnak is jó. De egyesekben vannak félelmek, és ez nem hiba.

Nem kell mindenen parazáni, ez igaz, és biztos van, aki túlzásba viszi, de inkább minthogy baja legyen és utána magát okolja emiatt.

Ha te viszont jól érzed magad így, és nem félsz, az nem gond. Mások az emberek, nem éljük/nem élhetjük meg ugyanúgy a terhességet. Valaki könnyebben veszi, valaki meg nem. Szerintem ezek közül mindkettő normális terhesen.

2012. máj. 4. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem emberfüggő. Engem eltiltott a doki mindkét dologtól, de persze előzőleg volt egy vetélésem is. Na, én aztán tényleg mindentől féltem... Akinek viszont semmi problémája, az nyugodtan teheti. Ilyen a torna is, addig lehet csinálni, míg jól esik.
2012. máj. 4. 13:59
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
még a szülés napján is kádban fürödtem :) egyébként ezer más dolog miatt paráztam. mindenki más és más
2012. máj. 4. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagy felelőtlen :)

Mi 6 évig vártunk a babára, de nekem meg nem fordult a fejemben, hogy változtassak az életmódomon a + teszt után. Annyi, hogy elkezdtem a fürdővíz hőmérsékletét mérni :)

Ugyanúgy szeretkeztünk, ettem mindent amit megkívántam, néha megittam egy pohár bort vagy sört.

A baba egészséges, csak már jönne ki :)

40+6 hkm.

2012. máj. 4. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!