Komolyan felelőtlen lennénk? 3-dik baba kérdés, bővebben lent.
Hamarosan megérkezik a3-dik babó a családba. Két gyerekem van, 6 és 3,5 évesek. Segítségem egyáltalán nincs. Még a közelben sem. Ma kaptam meg kb nyolcadjára ha jól számolom, hogy "hát én nem merném segítség nélkül beválallni".Volt már hogy azt mondták, "én nem szülnék 2-nél többet, ha nincs segítség", vagy, hogy ez már "felelőtlenség, mert hova teszem a többit, ha baj van" meg ilyenek. Nem durván mondják, csak célzásértékűen, de engem nagyon bánt.
6 év alatt egyszer kellett segítséget kérnem a szomszédomtól, mert kórházban feküdtünk és a nagyot nem tudta apa hazahozni az oviból, valami közbejött a munkahelyén. Ennyi volt a 6 év alatt.
Egyébként mindent megoldok egyedül, nem mondom hogy könnyű, de nem panaszkodtam senkinek. De ugye látják, hogy mindig a két gyerekkel megyek mindenhova. De ez akkora baj? egyébként is már mindkettő ovis, ez is segítség már. Bár félnaposak, de ami égetnivalóan fontos, azt már nélkülük intézem.
Se eleje se hossza a kérdésemnek, csak olyan bántó ez nekem és muszáj volt kiírnom.
Ezt mindenki maga tudja.
Van, aki négyet is felnevel tisztességben és mosolyogva, és van, aki már egy baba mellett is nyafog, hogy semmire sincs ideje.
Ezt sok ember nem érti meg, hogy NEM EGYFORMÁK AZ EMBEREK. Ne törődj velük. Esetleg mond el nekik a második mondatomat, abban van egy kis célzás is arra, hogy te bizony vagy olyan erős, hogy három gyerekkel jobban ellegyél, mint a sok rosszalló a maga 1 vagy 2 gyerekével :)))
Ne aggódj az emberek IMÁDNAK a más dolgába beleszólni, aztán amikor ők vannak rosszabb helyzetbe mondjuk önhibájukon kívül, akkor majd rájönnek milyen rosszul tud esni az ilyesmi...
én is így vagyok, 3 gyerekem van ráadásul nem is ilyen nagyok mint a tieid, hányszor megkaptam már hogy a mai világban meg segítség nélkül meg hogy is mertük meg juj jaj stb...hozzátenném nem kértünk még egy fillért se mástól, szemben azokkal akik " ránk húzták a vizeslepedőt) és egy két gyerek mellett is állandó nagyszülői segítségre szorulnak (anyagilag).
Nincs mit tenni, el kell engedni a füled mellett.
Nekem most lett terhes egy ismerősöm véletlenül (védekezés mellett) a harmadik babával, persze elvetetni ugye nem volt szíve ( még szerencse) és korábban ő is beszólogatott a 3 gyerekre, most a saját bőrén tapasztalja mennyire kellemetlen amikor szörnyűlködnek mások a 3 gyerek hallatán...
Én azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg elengedni a füled mellett a sértéseket. Mindig lesznek olyanok akik ítélkeznek feletted...Engem az egész családom "kitagadott" a testvéreimen és apukámon kívül (anyukám meghalt :/) mikor megtudták, hogy 21 évesen megtartom a kisbabám. Követelték, hogy adjam örökbe a gyerekem, de ha nem így teszek akkor ők kitagadnak. Ki is tagadtak, nem köszönnek pedig egy utcában lakunk. Az elején nagyon fájt, de már csak undort érzek. Tudom ez kicsit más helyzet mint a tiéd, de hidd el csak ártasz magadnak, ha felveszed a sértéseket. A TE életed, úgy alakítod ahogy akarod, senkinek semmi köze hozzá. Szeresd a gyerekeidet, ők a legfontosabbak más nem számít. Aki megszól ezért az a saját szegénységi bizonyítványát mutogatja. Fel a fejjel, minden jó lesz, csak zárd ki ezeket az embereket. Sajnos rengeteg van belőlük (ezen az oldalon is) nem érdemes rájuk pazarolni az időt, energiát, egy életed van!
Kitartás és gratulálok a gyerekekhez! :)
Szerinted van olyan, ami mindenkinek megfelel? Á, nincs, és amúgy is sokszor beszólnak,megjegyzéseket tesznek egyesek. Ilyenkor neked kell kiszűrni, mit veszel a szívedre és mit nem. Lehetőleg semmit ne vegyél fel. :)
Míg nem volt gyerekem, nem hagytak békén, hogy mikor lesz már. Most hogy 1 van, mindig megkapom, hogy egy gyerek nem gyerek (????), mikor lesz már következő. S feltételezem, ha megszületne, akkor megkapnám, hogy hű, de merész vagyok, nem hogy három vagy több gyerekkel. :)
Na szóval, ami nektek jó, a gyerekeknek is jó. S itt a pont. :)
Tudom,hogy nehét,de ne foglalkozz a bunkó beszólásokkal.
Nekem négy van.Nem élünk most valami fényesen anyagilag,de megpróbáljuk beosztani azt a keveset is ami van.
S éppen munkát keresgélek részmunkaidőbe,de sajnos nem jeleznek vissza sehonnan.
Mindenki aki meghallja,hogy 4 gyerek,rosszul vannak.Szerintem irigyek,mert én meg nagyon jól tartom magamat.Sokszor a 14 éves lányom barátnőjének néznek.
Aki meg mondja,hogy nem szülne 2-nél többet mond neki vissza az te vagy én meg én.
Ismerek olyat is aki mégcsak 30 éves és most szülte a 8.gyerekét.Egy nagyon szép szőke nő.
Köszönöm a válaszokat!Megnyugtattatok..persze sokáig eleresztettem a fülem mellett,vagy ha valaki arcán láttam a megjegyzése mellett a lenézést, akkor közöltem, hogy nem a mamának szülök gyereket, hanem magunknak, szóval nem a mamák számától függ a gyerekeim száma. Azóta nem igazán beszél velem, de ő tényleg nagyon bántó volt.
Egyébként mindig elengedtem a fülem mellett, talán most telt be a pohár.
Épp nemrég elég karikás szemekkel mentem az oviba megkérdezte egy ismerős, hogy nem tán fáradt vagyok..komolyan mondom én már nem mertem azt mondani, hogy igen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!