Komolyan felelőtlen lennénk? 3-dik baba kérdés, bővebben lent.
Hamarosan megérkezik a3-dik babó a családba. Két gyerekem van, 6 és 3,5 évesek. Segítségem egyáltalán nincs. Még a közelben sem. Ma kaptam meg kb nyolcadjára ha jól számolom, hogy "hát én nem merném segítség nélkül beválallni".Volt már hogy azt mondták, "én nem szülnék 2-nél többet, ha nincs segítség", vagy, hogy ez már "felelőtlenség, mert hova teszem a többit, ha baj van" meg ilyenek. Nem durván mondják, csak célzásértékűen, de engem nagyon bánt.
6 év alatt egyszer kellett segítséget kérnem a szomszédomtól, mert kórházban feküdtünk és a nagyot nem tudta apa hazahozni az oviból, valami közbejött a munkahelyén. Ennyi volt a 6 év alatt.
Egyébként mindent megoldok egyedül, nem mondom hogy könnyű, de nem panaszkodtam senkinek. De ugye látják, hogy mindig a két gyerekkel megyek mindenhova. De ez akkora baj? egyébként is már mindkettő ovis, ez is segítség már. Bár félnaposak, de ami égetnivalóan fontos, azt már nélkülük intézem.
Se eleje se hossza a kérdésemnek, csak olyan bántó ez nekem és muszáj volt kiírnom.
Azért nem kell átesni a ló túloldalára......a "de bátrak vagytok" meg a "most már jöhet a harmadik is" nem bunkó mondatok.
Sokszor a fiatal édesanyáknek semmit nem lehet mondani, mert már mindent egyből támadásnak vesznek. Egyszer összegyűjtöttem, melyek azok a mondatok, amiket itt gyk-n olvastam az anyukák szájából hogy megsértődtek rajtuk.......majdnem 100 mondat volt, többek között ilyen, hogy "Fiú vagy lány van a pocakban?" vagy "Terveztétek hogy ilyen kicsi legyen a korkülönbség?"
Sok picibabás anyukának nem ártana néha lazítani, mert lassan mr arra is harapnak, ha valaki köszön, hogy "szia". Már lassan ebben is azt látják, hogy az illető egy bunkó és beszólogatott...
Azért egy csomó dolog tényleg nem tartozik mindenkire szerintem. Pl terveztétek-e vagy sem... meg hogy mennyit vállal, és hogy oldja meg.
Meg azt is el tudják dönteni szerintem az anyukák, hogy ki az, aki tényleg csak a nyelvét köszörüli. Nekem is van ilyen ismerősöm, nagyon aranyos csajszi, de a saját életét alaposan elqrta, ezért néha vannak fura megnyilvánulásai. Pl. szülés után 1 héttel úgy köszönt nekem, hogy "Szia, jó fáradtnak nézel ki". Mégis hogy kellett volna kinéznem, mint aki most jött meg egy tengerparti nyaralásról ? :)
Egyáltalán nem ide tartozik, de az utolsóról nekem is eszembe jutott egy sztori, amikor az első szülésem után 3 héttel mentünk keresztelőre és megjegyezte egy rokon "azért maradt rajtad pár kiló" :-)))))))))
Megjegyzem ez azért is volt iszonyú vicces, mert kb 55 kiló voltam akkor (tény nálam ez nagyon látszik mert sovány vagyok), de ő a 70-et rúgja.
Soha soha nem néztem ki hány kiló, nem is érdekel, én sem szeretek sovány lenni....de mivel ezt kb 10 ember előtt jó hangosan megjegyezte, úgy éreztem nem hagyhatom ki, hogy visszamondjam:"látom rajtad szülés után 15 évvel is megmaradtak a kilók":-)
Ezt a megegyzést jól tetted!
Néha már én se bírom ki.
A múltkor nekem is beszólt egy árus nő a piacon.
4 gyerekem van s most egyéb okok miatt eléggé lefogytam.Vitték 16 hónaspig az anyatejet havi 30 litert ami eléggé lestrapált.De nem vele beszélem meg megjegyzem.Mivel lassan újra annyi a súlyom,mint első gyerek előtt akkor voltam 57 kg most pedig 64 kg körül.Erre kiabálja utánnam nagyon vékony vagy tán beteg vagy?Vagy a 4 gyerek?Mi köze van hozzá?
Én voltam a bolond,mert nem szóltam vissza,de legközelebb megteszem.Újra ilyen csinos lettem ennyi.Meg fogom még neki mondani.Rettenetesen irigyek az emberek!!!!!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!