Gyermek rablás vagy nem? Mit tennétek?
Személyit én annak idején 7.-es, 8.-os koromban kaptam, ezen változtattak? Lehet kérni már kisbabáknak is személyit, de ahhoz mindkét szülő kell.
A kötekedőkkel ne foglalkozz kérdező. Aki nem élte át ezt, az el se tudja képzelni, micsoda szívfájdalom, mikor kénytelen agy elszakadni a gyermekedtől azért, hogy neki (is) építhets egy szebb jövőt. Inkább úgy kéne értelmezni a dolgot, hogy milyen feláldozó vagy, aki lépett, hogy megteremthesse a megfelelő körülményeket. Az meg, hogy mindkét szülőt úgy írod le, hogy fegyverként használja a gyereket meg honnan szedted. Egyedül az apuka használja annak. Sajnálom szegény gyereket, hogy ilyen az apukája.
Nagyon drukkolok neked kérdező, nagyon megdolgoztál azért, hogy együtt lehess a gyermekeddel, dícséretes.
11-es, újszülött kortól kötelező a személyi igazolvány! Ez tuti. És elég az egyik szülő. Az útlevélhez kell talán mind a kettő.
Kérdező. Fogadj egy ügyvédet. Itt még egy alap kötelességről is mindenki mást mond, nemhogy gyerekelhelyezési ügyről.
Személyihez biztosan nem kell két szülő, csak az útlevélhez! Utazáshoz elég a személyi is.
Viszont külföldön nekünk sokszor útlevelet kérnek ügyintézéshez, pl. iskolai beíratáshoz, lakcím bejelentkezéshez.
Az valóban igaz, hogy kaphat a gyerkőc személyit és elég az igényléshez egy szülő, De ez csak a gyermekkel együtt élő szülő lehet. A lakcímazonosságot nézik az okmanyirodában.
Semmiképpen nem szabad amúgy kivinni a kicsit iratok nélkül! Olyan nemzetközi pert akaszthat a nyakadba, hogy majd az osztrák rendőrök verik rátok az ajtót. Az ügyvéd pedig egy nagyon fontos tényező! Én megjártam a magam útját, ki is tudtam hozni külföldre a gyerekemet, de ügyvéd nélkül nem ment volna.
Személyi igazolványhoz, csak egy szülő kell!
Ez 100%, jogász vagyok a közigazgatásban dolgozom. Szóval itt erősen sántít ez a történet.
Én is a gyereket sajnálom ebben a történetben.
Atyaég, agyatlan szülők cibálnak ide-oda egy pici gyereket. Ha az exednél van a gyerek, akkor tessék békén hagyni őket, amíg az ügy le nem zárul. Nem hiányzik egy gyereknek, h hétvégente ide-oda húzgálják, mint a rongyot. Ti ezt nem látjátok be? Aki látni akarja, utazzon az a gyerekhez, ne rángassa szegényt magához hétvégére. Jó, hogy nem engedi az exed, h kividd a fiát a ki tudja milyen új pasidhoz.
Amúgy el bírom képzelni a köv kérdésedet: "Végre nálam van a gyerek Ausztriában, de az új pasinak nem kell a gyerek, elhagyott, nincs pénzünk, küldjetek ételt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!