Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most született meg a 3. -ik...

Most született meg a 3. -ik gyerekem. Jogosult vagyok a gyermek védelmi támogatásra?

Figyelt kérdés
dupla gyedet fogok kapni. vagy igy mik azok amire jogosult lettem mivel nagy családosok vagyunk?
2014. nov. 22. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyi az egy főre jutó jövedelem.
2014. nov. 22. 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:
97%

A gyerekek féláron kapnak enni az oviban/iskolában, az iskolában jár ingyen tankönyv, ha három gyerekeddel utazol/utaztok a MÁV-on, akkor csak a jegy 10%-át kell fizetni, és jár a három gyerek utáni adókedvezmény.

Ha dupla GYED-et kapsz, valószínűtlen, hogy jár a gyermekvédelmi kedvezmény, ahhoz az egy főre jutó jövedelem nem érhet el bizonyos összeget (30.000 forint alatt van).

2014. nov. 22. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
A gyerekvédelmi nem azért jár,mert nagycsaládos lettél(én is az vagyok)hanem azért,mert az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj(28500 ft)140%-át(ami 39900 ft).Nem tudom mennyi a GYED-ed-ráadásul 180 napig TGYÁS-on leszel,ami magasabb összeg szokott lenni)-a családi pótlék 3X16000 ft.Mennyit keres-papíron-a férjed?Ezen pénzek összege nem haladhatja meg az 5x39900 ft-ot.Ha csak pár ft-al több,már akkor sem vagy rá jogosult.
2014. nov. 22. 16:16
 4/5 anonim ***** válasza:
A 3. vagyok.Ha 199500 ft-nál több bevételetek van egy hónapban,nem vagy jogosult rá.Szerencsére nekünk opció se volt,mivel a bevételünk jóval meghaladja ezt az összeget...
2014. nov. 22. 16:18
 5/5 anonim ***** válasza:
családi potlék ,fél áras bölcsi,ovi,késöbb iskolai étkezés ,ingyen tankönyv.gyermek védelmit csak tényleg kevesett keresők kapják ahogy a többiek leírták.
2014. nov. 23. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!