Milyen holmik kellenek egy babanak?
Lehet rá költeni milliót is és pár 10 ezret is.
Nekem egy tökéletes babaágy új matraccal 9000-ben volt (ágy újszerű, használt).
Az első babakocsit 17-ért vettem, majd 15-ért tovább is tudtam adni :) Mindkét gyereknél csak mélykocsinak, mózessel használtam, utána vettem egy sportkocsit, amit szintén jó áron el is adtam.
Vettem 2 kapucnis törcsit és kb. 15 textilpelust újonnan, egy adag babaruhát turiból, pár kis plédet bababörzén, egy adag újszülöttnek való pelust, egy cumisüveget.
Kb ennyi :) Nekem légzésfigyelőm nem volt, de használtan az is megoldható olcsón. Mellszívót vettem, szintén árában tovább is adtam később.
Babakocsit használtan vettem 22ezerért, kiságyat 10ezerért (matrac új, ágy használt). Kádat, mérleget, hordozót, légzésfigyelőt kaptunk ismerősöktől. Mi ezeket használtuk is, nekünk szükség volt a mérlegre is, meg a légzésfigyelőre is, így engedték ki a kórházból. Rengeteg ruhát kaptunk, meg pólyát is kaptunk, ezt is használtuk, a fiunk szerette. Ruhából csak a kórházi hazahozós ruhát vette a mama, meg én néhány darabot, de ezek tényleg méretenként 1-1 nadrág, vagy body. Textilpelenkát vettem újat, feje alá, száját törölni...
Hordozó kendő 14000, ez nekünk nagyon jó szolgálatot tett a hasfájós időben. Baby dream Rossmannos pelenkából adtam rá az elején, ezt előre vettem, hogy a kórházban is legyen, ha nem elég amit kapunk. Amíg nagyon gyakran kellett cserélni ezt adtam rá, aztán kerestem, hogy hol akciós a Pampers, meg a Libero, végül a Libero jött be, ezt ki kell tapasztalni.
Kellenek még lázmérő, baba hajkefe, fürdetéshez kifogó, fürdőlepedő, meg a kozmetikumok. Nekünk bevált a receptre kapható gyógyszertári fürdető. Alkohol, meg a csonk ápolásához vatta, vagy fültisztító, vagy mull lap, ki mivel szereti. D és K vitamin, lázcsillapító, de ezeket majd a gyerekorvos felírja. Mi ezeket vettük meg előre.
Utólag vettem elektromos mellszívót, aztán cumisüvegeket 2 vizes/teást, 3 tejes, vagy tápszerest. Cumisüveg melegítőt is vettünk végül, nagyon szeretem.
A baba érkezése előtt kb 80000 Ft-t költöttünk, a szülés után még olyan 50-et egyből. Még 100 ezer ment el a 3. hónapig mire mindenféle apróság összejött. Illetve hasfájós volt, a gyógyszertárak belőlünk éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!