Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatalon gyereket szülni =...

Fiatalon gyereket szülni = munkakerülés?

Figyelt kérdés
Aki így gondolja, miért gondolja így?

2014. nov. 3. 19:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
60%

"és a férjemtől függeni szégyen? "

Nem szégyen, inkább túlzott optimizmus.

Most ne foglalkozzunk azzal az opcióval, hogy megcsal, lecserél egy fiatalabbra és így maradsz egyedül, mert még akkor is beüthet a krach, ha töretlenül dúl a love.

Egy kis csőd, egy kis baleset, és máris ottmaradsz X gyerekkel egyedül, és nulla munkatapasztalattal, egyedülálló szülőként nem fogsz kelleni SEMELYIK munkáltatónak!

Nem egy példát tudok, ahol bejött ez a forgatókönyv.

2014. nov. 3. 19:33
 12/28 anonim ***** válasza:

Szia! Ma az van a köztudatban, hogy egy nőnek arra is fel kell készülnie, ha elhagyja a férje, és csak akkor vállaljon gyereket, ha maga is el tudja tartani. Régen, pláne nagyon régen nem ez volt a szokás, a nők fiatalon szültek.

Szerintem mindkét álláspont érthető. Mivel ma sajnos gyakori, hogy a házasságok felbomlanak, megértem, aki azt mondja, hogy nem akar szülni, amíg anyagilag nem érzi magát elég megalapozottnak.

Viszont az ideális az, ha valakinek olyan megbízható a házassága, hogy nem kell amiatt aggódnia, arra felkészülnie, mi lesz, ha egyedül marad a gyermekével vagy gyermekeivel. Ez sajnos ma ritka, de szerintem van ilyen. Biztosra tudni persze sosem lehet, mert akár baleset is érheti a férjet.

Szerintem az fontos, hogy egy nőnek legalább szakmája legyen, amivel - ha minden kötél szakad - el tud helyezkedni. Persze ma így is nehéz lesz elhelyezkedni, főleg ha valaki nem a saját szakmája legjavához tartozik, de azért már nem lehetetlen.

2014. nov. 3. 19:35
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell felbomlania a házasságnak, de a férj utcára kerülhet, munkaképtelenné válhat. Ilyenkor a munkaerőpiacon nem létező nő képtelen keresővé előlépni és biztos út innen a mélyszegénység.

Mondhatnám példának, hogy kockázati életbiztosítást se azért kötöttem, mert készülök a halálra.

2014. nov. 3. 19:39
 14/28 anonim ***** válasza:
53%
Azért mert másoktól függeni nem jó dolog. Mondhatják erre azt hogy de ott a férjem, de mit csinál az anya ha a férj elhagyja a családot. Azért lássuk be a családira, gyerektartásra nem épít értelmes ember. Hol fog a fiatal anyuka érettségivel szakmát találni?
2014. nov. 3. 19:39
 15/28 anonim ***** válasza:
13%
Én inkább fordítva tenném fel a kérdést.A mai világban, miért gondolja azt egy fiatal nő, hogy a legjobb program számára a peluscserélgetés, büfiztetés, otthonülés a tanulás, karrierépítés vagy utazás helyett?
2014. nov. 3. 19:44
 16/28 anonim ***** válasza:
Szerintem azért,mert a végletekben tudnak csak gondolkodni,én is úgy gondolom,hogy legalább szakmája legyen a nőnek,vagy csinálja a főiskolát,hogy legyen egy diplomája,és ezt akár gyerek mellett is csinálhatja ahogy a karrierépítést is. Sokan azt hiszik a gyerekszülés egyenlő azzal,hogy az ember megragad egy szinten és onnan sehova,pedig ez nem így van legalábbis a talpraesett és okos ember nem fog megragadni ott ahol kezdte.
2014. nov. 3. 20:50
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
Ez ok, utolsó, de az viszont tény, hogy gyerekkel már nincsenek olyan lehetőségeid tanulás terén, amilyenek gyerek nélkül.Karrierépítésben meg pláne nem.És hiába jöttök azzal, hogy milyen jó a gyerek fiatalon, bla, bla, 80 százaléka ezeknek a nőknek egyáltalán nem gondol arra, hogy mi lesz utána.Eszükbe sem jut a tanulás.
2014. nov. 3. 20:57
 18/28 anonim ***** válasza:
igazából,de bármikor van lehetőséged bármire, tanulni is ott és azt ahol és amit szeretnél,karriert építeni,érdekes módon több olyat láttam,hogy fiatalon szülő nő sikeres lett mert az akart lenni,és olyat,hogy 30 felett szült és ugyanott tartott szinte majdnem,mint 20on évesen,mint az ellenkezőjét
2014. nov. 3. 21:01
 19/28 anonim ***** válasza:

"Ez ok, utolsó, de az viszont tény, hogy gyerekkel már nincsenek olyan lehetőségeid tanulás terén, amilyenek gyerek nélkül."

Bár nem szültem fiatalon (30), szülés után két hónappal mentem vizsgázni, aztán 6 hónapos korában. Annyi kedvezményt meg tudtam beszélni az iskolával, hogy a várható szülés környékén igazoltan távol lehessek a vizsgáról - így két hónappal később kaptam időpontot, ahol pótolhattam.

Tanulásból nekem csak a szülés utáni kb 4 hét esett ki, mert fizikailag elég xar állapotban voltam.

2014. nov. 3. 21:42
 20/28 anonim ***** válasza:
23%
Uncsi, uncsi, uncsi.!!! Nem unjatok mar minden nap ezt a témát?
2014. nov. 3. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!