Fiatalon gyereket szülni = munkakerülés?
"és a férjemtől függeni szégyen? "
Nem szégyen, inkább túlzott optimizmus.
Most ne foglalkozzunk azzal az opcióval, hogy megcsal, lecserél egy fiatalabbra és így maradsz egyedül, mert még akkor is beüthet a krach, ha töretlenül dúl a love.
Egy kis csőd, egy kis baleset, és máris ottmaradsz X gyerekkel egyedül, és nulla munkatapasztalattal, egyedülálló szülőként nem fogsz kelleni SEMELYIK munkáltatónak!
Nem egy példát tudok, ahol bejött ez a forgatókönyv.
Szia! Ma az van a köztudatban, hogy egy nőnek arra is fel kell készülnie, ha elhagyja a férje, és csak akkor vállaljon gyereket, ha maga is el tudja tartani. Régen, pláne nagyon régen nem ez volt a szokás, a nők fiatalon szültek.
Szerintem mindkét álláspont érthető. Mivel ma sajnos gyakori, hogy a házasságok felbomlanak, megértem, aki azt mondja, hogy nem akar szülni, amíg anyagilag nem érzi magát elég megalapozottnak.
Viszont az ideális az, ha valakinek olyan megbízható a házassága, hogy nem kell amiatt aggódnia, arra felkészülnie, mi lesz, ha egyedül marad a gyermekével vagy gyermekeivel. Ez sajnos ma ritka, de szerintem van ilyen. Biztosra tudni persze sosem lehet, mert akár baleset is érheti a férjet.
Szerintem az fontos, hogy egy nőnek legalább szakmája legyen, amivel - ha minden kötél szakad - el tud helyezkedni. Persze ma így is nehéz lesz elhelyezkedni, főleg ha valaki nem a saját szakmája legjavához tartozik, de azért már nem lehetetlen.
Nem feltétlenül kell felbomlania a házasságnak, de a férj utcára kerülhet, munkaképtelenné válhat. Ilyenkor a munkaerőpiacon nem létező nő képtelen keresővé előlépni és biztos út innen a mélyszegénység.
Mondhatnám példának, hogy kockázati életbiztosítást se azért kötöttem, mert készülök a halálra.
"Ez ok, utolsó, de az viszont tény, hogy gyerekkel már nincsenek olyan lehetőségeid tanulás terén, amilyenek gyerek nélkül."
Bár nem szültem fiatalon (30), szülés után két hónappal mentem vizsgázni, aztán 6 hónapos korában. Annyi kedvezményt meg tudtam beszélni az iskolával, hogy a várható szülés környékén igazoltan távol lehessek a vizsgáról - így két hónappal később kaptam időpontot, ahol pótolhattam.
Tanulásból nekem csak a szülés utáni kb 4 hét esett ki, mert fizikailag elég xar állapotban voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!