Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Léonie név kislánynak?

Léonie név kislánynak?

Figyelt kérdés
Mindkettőnk vezetéknevét megkapja majd a gyermek, kötőjellel. Férjem francia, nekem pedig szintén külföldi a vezetéknevem, mert csak anyukám magyar. Esetleg olyan nevet válasszunk, ami itthon sem annyira idegen? Nagyon szeretem ezt a nevet, gyönyörűnek tartom.
2014. okt. 28. 16:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Minden külföldi név ritka Magyarországon, de a felvilágosultaknak már nem szokatlan, ha egy olasz, angol vagy kínai embernek nem magyaros a neve.

Büszke vagyok, hogy a gyermek több nemzetiségű lesz, belekóstol a francia, magyar, angol kultúrába is és biztos vagyok benne, hogy nem a neve teszi majd különlegessé, hanem remélhetőleg a nevelésünk és a vele született értékei.

Az itthon sem annyira idegen kérdést arra értettem, hogy esetleg olyan név jobb lenne-e, aminek itthon is van megfelelője, pl. egy Bianca vagy Carla, természetesen nem fogok külföldi vezetéknévhez egy magyar nevet választani.

2014. okt. 28. 18:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Nagyon szép név, de valóban olyan nevet kellene szerintem választanotok, ami itthon is jobban megállja a helyét, mert sajnos sok bonyodalom származhat abból, hogy nem írják le rendesen, pl. ügyintézésnél, vagy ötször visszakérdeznek. Tapasztalatból mondom, én is ebben a cipőben járok...
2014. okt. 29. 11:51
 13/14 anonim ***** válasza:
De utolsó, a kérdezőék nem itthon akarnka lakni.Amúgy is, mire a kislány felnő, már nem lesz ekkora nagy szám, hogy nem piroskának hivják.
2014. okt. 29. 12:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Amúgy meg nem azÉrt, de mondjuk ha Bianca lenne a neve, azt is el tudják rontani, mert k-val írják c helyett.

Kérdező!Add ezt a nevet a kislányodnak!Olyan szép :-)

2014. okt. 29. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!