Vannak itt olyanok akik tudatosan vállaltak fiatalon gyermeket? (17-24 év között)
Mondjuk a kommentedet olvasva azért elfér itt némi kiegészítés. 17 évesen én is meg voltam veszve azért, hogy gyerekem legyen, de azért azt lássuk be, hogy az még tényleg nagyon korai lenne. Lehet, hogy piszlicsáré dolognak tűnik, de azért gondoljunk már bele abba, hogy 17 évesen még nagykorú sem vagy.
Ha meg a párod három évet várni akar, akkor ezt igazán tiszteletben kellene tartani. A gyerek legyen közös döntés. Meg amúgy is, három év múlva is csak 20 éves leszel, egyáltalán nem öreg, sokak szerint a húsz év is túl kevés (ezzel mondjuk nem értek egyet).
Azt is kalkuláld bele, hogy ha nem dolgozol, mielőtt megszületik a baba, akkor csak GYES-t fogsz kapni, ami nagyon kevés. Az a baj, hogy ilyenkor hiába mondja bárki, hogy ez kevés pénz, ha valaki teszem azt még a szüleivel él, és még sosem kellett akár csak 1-2 hónapig is teljes mértékben saját magának beosztani a pénzét, és abból lakhatást, rezsit, étkezést, meg minden egyebet finanszírozni, az nem fogja tudni elképzelni, hogy milyen kevés tud lenni havi szinten huszon-párezer forint. Persze nem tudom, hogy a párod mennyit keres, lehet, hogy átlag felett, amiből vígan megéltek, de még erre sem alapoznék teljes mértékben, hiszen bármikor bármi történhet, még ha most úgy is tűnik, hogy nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!