Beszélhetnék olyan leszbikus hölgyekkel, akik már vállaltak gyermeket valamilyen formában?
A párommal tervezzük, hogy 2-3 éven belül gyermeket szeretnénk.
Érdeklődnék, hogy, akinek már sikerült, milyen formában? Magyarországon?
Társadalom kritikáival meg lehet küzdeni, ha vannak?! Óvodában, iskolában, családban hogy állnak hozzá?
(Nem kívánok vitába keveredni a nem együtt értőkkel-Köszönöm)
Ma, Magyarorszagon ha barmilyen modon sikerulne ket azonos nemunek gyemeket kozosen nevelnie, annak a gyereknek szinte csak bantas lenne az elete. Magyarorszag nem elfogado tarsadalom, rengeteg az eloitelet, azt, aki mas kikozositik, megbelyegzik.
Ha van ra lehetoseg, menjetek kulfoldre -pl Hollandia kifejezetten jo valasztas, itt egyaltalan nem meglepo, ha egy homoszexualis par gyermeket vallal, konkretan senkit nem erdekel, itt ez normalis.
Én ismerek egy ilyen párt. Az egyik lánynak volt egy hetero viszonya, abból a gyerek. A fiú most 5 éves, kb 2 éves korában jött össze a másik lánnyal.
Először furcsáltam, de ahogy elnéztem őket sokkal jobb szülők egyes homokozó mellett pletykázó "had üssék egymást, fgy tanulják meg" jelmondatú anyakákhoz képest. Sőt nem is lehet egy lapon említeni őket.
Amúgy mindenki tudja , hogy ők milyen pár, senki nem cseszegeti őket az ismerősi körömből. Tisztességesen nevelik a gyereket, nem öltöztetik félre, nem öltöztetik csajosan a kisfiú is olyan kisfiú, mint a társai.
Engem egyáltalán nem zavarnak!
Szia!
Írj privit, ha szeretnél.
30 évesek vagyunk, és nemrég Párom szült egy kisbabát.
Szivárvány család vagyunk.
Társadalmi kritika:
Mi nem hirdetjük az utcán, hogy "emberek, nézzétek, így élünk". Ez magán ügy.
A gyermekünknek pedig morális, etikai hátteret adunk majd nevelése során, egészséges önképpel, és önbizalommal.
Sem minket, se a gyereket nem fogja érdekelni, hogy xy mit gondol róla/rólunk.
Akik kedvesen közelednek, barátságosan, azokkal mi is kedvesek és közvetlenek vagyunk.
A többi ember számunkra "közömbös".
Jelenleg Magyarországon nagyon nehéz a helyzet. Az ÁNTSZ pont most tiltja be a donor spermák felhasználását, illetve megvételét (külföldről).
Még nincs törvénybe iktatva, és nincs áthidaló megoldás arra a problémára, hogy:
A magyar "leendő" donorok nem mennek át a szűréseken, nem felelnek meg. Eddig ezért a Meddőségi Centrumok külföldről rendeltek spermiumot inszeminációkhoz, beültetésekhez.
Ennek felhasználása gyakori volt hetero pároknál is amúgy.
Most egy éves várólista van Magyarországon spermiumra, és mivel csak magyar donor jöhet szóba (egész országban max 3 donor van), a helyzet patthelyzet.
Várni kell a rendelet írásba iktatásáig, utána lehet újra tájékozódni.
Örökbe fogadás nem lehetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!