Fiam osztályába jár egy kislány, akinek leszbikus anyukái vannak. Fiamat nagyon érdekli a dolog, mit mondjak neki?
Két ember szereti egymást és együtt élnek ez van "Katiéknál" is.
Nálunk is két ember szereti egymást én és az apád.
Ha még kérdezne akkor nehogy azt mond hogy te még kicsi vagy hozzá! inkább hogy az emberek szeretnek érzelmi kapcsolatban élni! és itt mesélj a kapcsolatokról! a szeretetről! máris kicsit hárítod "azt a bizonyos" témát! az én fiam ugyan csak 6 éves de 3 éves kora óta érdekelte a hogy lesz baba dolog mert Ő kistesót akar :) egy könyvben megmutattuk hogy találkoznak a sejtek, ez nagyon érdekelte, meg hogy hogy fejlődik a baba.... szóval az oviban engem pocakosan rajzolt ! ügyelve a méhlepény és a köldökzsinór ábrázolására is :) ha nem túl görcsösen próbálod "felvilágosítani" akkor neked is könyebb lesz! csak ne titkolózzatok előtte. :) sok sikert :)
Én az igazat mondanám. Persze annyira leegyszerűsítve, hogy ő is megértse.
Pl olyasmit mondanék, hogy ha egy férfi és nő szeretik egymást, összeházasodnak, és gyerekük lesz. De előfordul, hogy egy férfi/nő azonos nemű emberbe lesz szerelmes, és ők is szeretnének gyereket nevelni, ilyenkor a gyereknek nem apukája és anyukája lesz, hanem két anyukája/apukája. Ennyi. Ha hazudozol, vagy elodázod a dolgot, akkor annak az lesz az eredménye, hogy félinformációkból kreál magának valami torz magyarázatot.
Szerintem próbáld nem túlbonyolítani.
-Pl: Ők is nagyon szeretik egymást, mint anya és apa, ezért élnek együtt, így nevelik az xy-t.
Lehet, hogy tartasz tőle, hogy ez milyen hatással lesz a lelki világára, esetleg a szexuális orientációjára. - De az a lehetőség, hogy két azonos nemű ember is élhet együtt,mégsenkit nem tett homoszexuálissá, ahogy fordítva sem. - A melegek töbsége hetero családban nő fel, anélkül, hogy bárki más melegről tudta volna, hogy "más".
Az is lehet, ha felvállalod, hogy ezt Te sem érted, és azt mondod neki, hogy nyugodtan kérdezze meg róla a kislányt, - ő fogja a leginkább tudni úgy elmondani a dolgot, ahogy azt majd Ő is jól megérti. - Hiszen neki ez a leg természetesebb...
Sok sikert!
M.
Én azt mondanám hogy vannak férfiak akik férfiakba lesznek szerelmesek, és nők akik nőkbe. Az osztálytársadnak anyukái úgy szeretik őt, mint mi téged, ők így egy család.
És ennyi. Szerintem felfogja és megérti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!