Tényleg vannak ilyen családok? (CSP)
Szóval reggel voltam a postán csomagot feladni.A mellettem lévő ablaknál egy anyuka szerette volna felvenni a CSP.-t.
Mondták,hogy nincs a postán,majd jövőhéten kiviszi a postás. Anyuka meg mondta,hogy de neki azonnal kell,mert beteg a gyerek és gyógyszert kell venni.
Komolyan vannak ilyen családok ahol hónap végén-elején már semmi,de semmi pénz nincs??Nincs tartalék,semmi?? Vagy család,szülők,tesók aki segíthetne?!Hogy lehet így élni?Azért két fizetéssel csak ki lehet bírni 1 hónapot,vagy nem?
Nekünk is van egy 20 hónapos lányunk.Van pénzünk mindig és tartalék is.Még úgy is hogy én max. GYED-et kapok. Szóval nálunk is csak 1 fizetés van most.De,hogy lehet hónap végére nullára jutni?
1. albérletben laknak, mint mi, így eleve a lakhatásra elég sok pénz megy el.
2. beteg a gyerek, mint nálunk. Hetente 3-4 ezer a gyógyszere a támogatással együtt is. Ráadásul az orvosok is tartják elég sokszor a markukat.
3. gyerekvállalás után mondjuk megszűnt az apa munkahelye, kiesett a jövedelme.
Nem kell lenézned rögtön az embereket, főleg, ha nem is tudod a történetüket. Örülj, hogy a te gyereked nem beteg és tudtok spórolni is. Az én fiamat műteni fogják majd a szíve miatt és a veséje miatt is. El tudod képzelni, hogy az utókezelése is mennyibe kerül majd?
Szerintem ne akard megtudni, hogy hogy lehet így élni :(.
Nálunk szerencsére nincs ilyen gond, de sajnos sok az olyan család, ahol van.
Soha nem tudhatja az ember a mai világban, hogy mi fog vele történni ami anyagilag padlóra küldi.
Rengeteg olyan család van, ahol az egyik vagy mindkét felnőtt munkanélküli, vagy minimálbérért dolgozik.
Számold ki, neked mennyi pénzed maradna kajára, gyógyszerre, ha minimálbéresek lennétek.
JA és azt írod, nálatok csak egy fizetés van, de mellette te a max. gyedet kapod.
Hát tudod sokaknak a rendes bruttó fizetése nem éri el azt, amit te kézhez kapsz.
Hogy lehet így élni? Én így élek most. 2 gyerek a volt férjemtől van, akik nagyon betegek, az apuka meg Kanadáig menekült előlük, mikor meg lett a diagnózis. Hiába havi 115 ezer ft-ot kellene fizetnie, a 7 év alatt 1ft-ot sem adott. Az állam nem előlegezi meg, mert már kanadai állampolgár.
A párom cégvezető volt, de csődeljárás során elvesztette a munkahelyét, mert megszűnt a cég.
Amit eddig keresett az elment a gyerekek gyógyszerére, tápszerére, pelenkájára, kezeléseire.
Most ápolásin vagyok velük. Havi 110 ezerből élünk. Kajára nem mindig futja úgy, hogy mi is eszünk, de olyan nincs, hogy nincs meg valami a gyerekeknek. 7 és 8 évesek.
Viszont most talán talált munkát.
Nem kell feltétlen elítélni senkit, amíg nem tudsz róla többet.
Nálunk is volt régebben, hogy pont kellett volna. Mert vállalkozóként (vagy van bevétel, vagy nincs) persze nem havi fix fizut kellett beosztani-albiban. Persze ebben vastagon benn volt az is, hogy nem jól gazdálkodtunk. Pedig összességében jól keresünk, tartalék is volt, mielőtt jött a baba.
El nem hiszed,mennyi olyan ember van, aki új autóval jár, szép új nagy házban, aztán kajára, meg télen a házat kifűteni nincs pénz. Amúgy nagy bevétel, de havi akár milliós! levonások. Nem marad.
Attól még nem rossz ember, aki így jár. De persze tagadhatatlan a saját felelősség. Örülj hogy nem vagy ilyen helyzetben. Én sajnálom, hogy ilyen létezik.
Én is sajnálom, hisz mégis csak egy beteg gyerekről van szó, akinek kell a gyógyszer, DE ! egyszerűen nem értem, hogy nem lehet arra figyelni, hogy hónap végére is maradjon pénz, hisz váratlan kiadás mindig jöhet, pláne gyerek mellett.
Azt pedig én is tudom, hogy több pénzt kapok havonta, mint aki dolgozik, de én is dolgoztam előtte igen sokat.
Valljuk meg azért nem az az általános, hogy mindenkinél beteg a gyerek és egyedül neveli. Sokkal inkább másra költik a pénzt. Pl: cigi, pia
Ebből a nőből is áradt a cigi szag...
Te nem ezen a bolygón élsz? Tényleg nem hallottál ilyenről és nem tudod ezt elképzelni? N
Hála Istennek nekünk anyagi gondjaink nincsenek a gyedem nem kell megélhetésre , nagyon távol vagyunk még az átlagos bérektől is , de tudom ,hogy mi van Magyarországon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!