Kevés pénzből élő anyukák, családok?
Szia! Egyszer hosszasan válaszoltam egy hasonló kérdésre, linkelek, ha nem probléma:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ebből én vagyok a 3-4-es hozzászóló.
Havi 110 ezerből élünk albérletben a lányommal.
Ruhát turkálóban veszek, ételekből meg csakis azt ami akciós.
Húsokat ki lehet fogni 25-50%-os árengedménnyel, ha épp aznap jár le a szavatossága, ha ezt lefagyasztom még sokáig jó.
A lányom fürdővizével mosok fel, majd utána ezzel öntöm le a wc-t.
Fűtés télen se volt csak 18-19 fokig a szobában, ettől több nem is kell. Inkább jobban felöltözünk, az nem kerül semmibe.
Takarításhoz 20%-os ecetet használok, pelenkát pedig mindig kuponokkal veszem, így a DM-es pelenka nagyon jó darabárba jön ki.
Nem ideális állapot, de most ez van, ehhez alkalmazkodtunk.
Mi kb. 220-240 ezerből élünk négyen albérletben.75 ezer kb. az albi a fűtéses hónapban, 24 ezret szoktam átlagban az oviban hagyni, telefon, kocsi, bérlet, sok kis apróság.
Marad kb. 90 ezer forint. Abból a kaja, a tisztítószerek, ruhák-cipők.Én ezt nagyon nehezen tudom beosztani.Mosóporból-öblítőből nem tudok olcsót venni, mert nem bírja a bőröm, meg az egyik gyerekemé sem.
Próbálok kitűzni egy heti összeget, hogy ezen belül maradjak, hogy hó végén is legyen itthon gyümölcs, tej, actimel,felvágott, ilyesmi.
Ruhákat vagy leértékelésen veszek, vagy bababizibe. magamnak nem igazán vásárolok.
Az a válaszoló vagyok, aki bemásolt egy kérdést. EGy hasznos tipp, ha sok a gyerek: Egészségpénztár. Havi szinten utalsz rá mondjuk 5000 ft-ot az éves szinten 60 000. Ennek a 20%-át vissza lehet igényelni adóvisszatérítésként. Igaz, hogy ugyanerre az egészségpénztári szlára megy vissza, de mivel sokat költötök gyógyszerre, jó helyen lesz. A maximum rátehető összeg, úgy tudom 300.e ft, aminek a 20% -a ugye "ajándék". Ráadásul, ha dolgozni fogsz, és táppénzen leszel, ilyenkor az egészségpéntárból kp-ként is kivehető a táppénz és a kereset közötti különbözet.
Amúgy, amit nem írtam le. Mi 4-en vagyunk, ha ovit, tankolást mindent kifizetünk, olyan 70.e ft marad ételre/ruhára/szórakozásra. Borzasztóan felment a hitel, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire megemelkedik. De szerencsére hamarosan lejár és vissza is megyek dolgozni. A gyest már nem várjuk meg, mert akkor éhen halnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!