Kevés pénzből élő anyukák, családok?
11-eske!
Megtennéd, hogy elmagyarázod nekem hogyan kell ezeket használni, és megvenni?megköszönném!
tippek: havonta egyzser vásárolunk, hó közben csak kenyér,felvágott. boltba listával megyek,ami nincs rajta,azt nem veszem meg. pelenkát mosom, popsitörlőt is. saját fúrt kutunk van,vízdíjunk nincs. fával fűtünk,ez a legolcsóbb megoldás. ecettel öblítek és saját mosószrt készítek. nem iszunk,nem dohányzunk, feltöltőkártyás internetünk van,így ha nem marad rá,nem veszek netet. vidékre költöztünk,hogy kertet művelhessünk, így a zöldséget nem kell megvenni. tyúkot tartunk,így hús,tojás van. ezek közül sok minden hosszú távú befektetés,de szépen lassan lépésenként, a jövőre gondolva alakítottuk és alakítjuk így.
azt felesleges írnom mennyiből élünk,mert kinek mi a sok. egyébként 200E ft körüli összegből élünk, ebből mostanában sok a kiadás, meg van 100E ft is. de a felsoroltakkal havi szinten 30-40 E ft-ot biztosan spórolunk.
Mi 3an vagyunk,2 felnőtt és egy gyerek.Nálunk a helyzet,hogy főiskolások vagyunk mellette dolgozunk,és kicsi fiunk meglepetés baba volt.Havi bevételünk jelenleg mindennel együtt 240ezer+cafetériák,de ebben benne van a Gyes+családi,tehát a kövi hónaptól 215ezer lesz.
Mi 40ezret költünk kb kajára,de ugye van vendéglátás szép kártyánk és sok mindent arról veszünk. A rezsink elég sok 60ezer kb,van egy autónk az havi 50ezer a hitel+ a benzin.Oviban az ebéd kb 10ezer,gyógyszerekre,gyerek tusfürdőre nem költünk mert van egészségkártyánk,és mert inkább Flavon gélt eszünk az két havonta 36ezer,de nem is vagyunk betegek.Háztartás,tisztítószerek kb havi 10ezer,ezek mellett suliba utazás havi 8-10ezer ha menni kell.Ruha,cipő,játék egyéb épp ami kell azt megvesszük új ruhákat,cipőket,és játékokat veszek inkább veszek 3-4 újat,mint 10 rosszabb állapotú használtat,de így is annyi ruhája van a fiunknak,hogy még két fiút vígan öltöztethetnék,mert örökölt is a rokon fiúktól nagyon jó állapotú,márkás ruhákat. Tehát kb ha mindent összeadok akkor kb 60ezer Ft marad ruhára,egyebekre, ha épp nem rendelek vitamint ha rendelek akkor 20körül,van olyan hónap mikor félre tudunk tenni 10-20ezer Ft-ot.Nyáron államvizsgázunk utána lesz pár munkalehetőségünk és bízom benne legalább egy 100-200ezerrel több lesz a bevétel akkor már előre tudunk lépni.Ja még annyi jelenleg apukám egy nem használt lakásában élünk,de el kell adni,mert közben náluk is anyagi gondok lettek,pedig nálunk 3-4szer jobban kerestek,tehát megyünk albérletbe ősztől,addigra muszáj lesz mindekttőnknek jobban fizető állást találni.
11-es vagyok. Mosószódát bármilyen drogériában, bioboltban kapsz. Nagyjából 300 ft/fél kiló. Ugyanúgy kell használni, mintha sima mosóport használnál. Azt azonban nem árt tudni, hogy foltisztításra önmagában kevés. Arra van a marhaepe szappan. Nagyjából az is,olyan 300 ft, és sokáig elég. Simán bedörzsölöd a foltot és bedobod a mósógépbe, a kevésbé szennyezettekkel együtt. Beleteszed a mósószódát a mosóporos fakkba, öblítösbe némi ecetet löttyintesz és kész. Illata nem lesz, de mivel parfümöt fújok magamra, ezért nem hiányzik az öblítő illata. Viszont, ágyneműmet szeretem , ha illatozik, olyankor 100%-os Aromax illóolajat veszek. nekem a mosáshoz a levendula jött be. Az öblítő fakkba 12 cseppet teszek, szerintem kellemes, lágy illató lesz. Az ecet csak azért kell a mosáshoz, hogy puhább legyen a ruha.
Fehérekhez fehérítősót lehet kapni, de sajnos azt ritkán látok a fent említett helyeken, viszont dm-ben van.
Amúgy olvasgass pl. itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
15. valaszolo! Ha fosulis vagy, nem jar a Gyed extra??? azt irtad gyest kapsz, pedig szerintem Gyed jarna Neked!!
mi 2 picit nevelunk, alberletben,parom dolgozik en itthon gyeden a manokkal, szerencsere fel eve jo anyagi hatterrel...de korabban mi is kb 250 ezerbol eltunk, nekem az keves.
Mindent akciosan, kuponnal vasarolok, gyogyszerbol.mindig van olcsobb megoldas mint amit a doki ajanl,pl: isomar, sterimar helyett ami kozel 2000.- ft, most tudtam meg, hogy bizonyos gyogyszertarak is keszitenek sosvizes oldatot 500.- ftert,.de nem szegyenkezem amiatt sem a dokinal, hogy megmondom Neki, hogy nekem olcsobb gyogyira, tapszerre van szuksegem!
ruhat es jatekokat a gyerkocoknek az esetek 90%-aban hasznaltan veszek, ez mar a maniamma valt, imadok facebookos csoportokban adni venni:-)
heti menutervben fozok ha fozok, de van hogy a kozeli suliba iratkozunk be kajara, delelotti seta alkalmaval pont utba esik, elhozzuk! mivel a 2 manobol csak az egyik eszik, kettonknek pont eleg egy menu, parom a munkahelyen eszik.
most hirtelen ezek jutottak eszembe abbol, amit az elottem irok esetleg kihagytak:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!