Külföldön élő családok, anyukák! Lenne néhány kérdésem?
5 hónapos a babánk, külföldön született.
Néhány dologban kissé bizonytalan vagyok.
- NYELV: olvastam, hogy azok, akik két nyelvet hallanak párhuzamosan, később kezdenek beszélni. Igaz ez? Nektek mikor kezdett? Mi csak magyarul beszélünk hozzá, de érdekelne, hogy ti olvastok idegen nyelvű könyveket esetleg? Vagy tanítgatjátok később alapszókincsre? Színek, testrészek? Keveri a nyelveket?
-NAGYSZÜLŐK: a gyermekünk jóesetben 3-4 havonta fog a mamákkal találkozni. mégis mindkettő odavan, hogy majd nyáron (alig múlik addigra egy éves) aludjon náluk. én biztos vagyok benne, hogy ez nem fog menni, mert egy olyan egyévest is nehéz mamánál otthagyni napokra, aki minden nap találkozik a mamával.nemhogy úgy, hogy szegénykémnek (elnézést, de így van) TÖK IDEGENEK lesznek. és azt hallgatom, hogy jaaaaj, ugyanolyan hülye vagyok, mint sok anya, aki nem képest 3 napot a gyerek nélkül lenni..... nem értik, hogy az a bajom, hogy most hat hónaposan találkoznak, egyszer valamikor 9-10 hónaposan, és akkor a kövi alkalommal hagyjam ott? ez nálatok megy így? nem is emlékszik rájuk...
- MAGYAR nyelv: Ti tanítatok neki valamit, amit nem lehet megtanulni csupán otthon beszélgetésből? dalok, mondókák, stb? én mondókázom neki már most, de amikor ovis lesz, folytassam, vagy a német mondókákat ismételgessem vele?
SZóval sok dologra kiváncsi vagyok, a saját tapasztalataitokra, a kérdésen kívül más nyelvvel kapcsolatos tanácsokra is.
Légyszi, csak olyanok válaszoljanak, akiknek kint született a baba, vagy nagyon korán vitték ki.
Férjem olaszul én magyarul és olaszul beszélek a lányunkhoz. Igaz még csak 16 hónapos de az a pár szó amit mond az fele fele arányban van. Ne hagyd veszni a magyar nyelvet, nem lesz semmi baka tőle, nem lesz hátrányban.
Nagyszülő: az én részemről relative nincsenek, a férjem részéről napi szinten jelen vannak az életében. Sajnos ez a távolság miatt nem lesz 4 nagyszülője .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!