Az elsősöm hit- és erkölcstanra, valamint erkölcstanra
is jár. Másnál is alakult így? :-)
Figyelt kérdés
Annyira kevesen jelentkeztek ref. hittanra, hogy alig bírták megoldani, hogy órarenden belül legyen. De mit csináljon, amíg a többiek erkölcstant tanulnak? Így az ofő javaslatára (aki az erkölcstant is tanítja), a gyerekem bent ül erkölcstanon is. Mindkettő tetszik neki, hála az égnek. :)
2014. okt. 2. 17:43
1/8 anonim válasza:
Örülj neki:) Kára nem származik belőle. Lányom hittanra jár.
2014. okt. 2. 17:49
2/8 A kérdező kommentje:
Persze, örülök neki.
Mi egyáltalán nem vagyunk vallásosak, de úgy gondoltuk, a hittanon legalább némi bibliaismeretre szert tesz.
Ezért néhány szintén ateista barátunk hülyének is néz. :)
2014. okt. 2. 17:52
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg azért néznek annak, mert ők tudják, hogy a hittan sajnos elsősorban nem a bibliaismeretre nevel, hanem magát a vallást nevelik bele a gyerekbe, akinek így könnyen (pláne, hogy ti nem vagytok vallásosak) összezavarodhatnak a nézetei ilyen fiatalkorban. Soha nem engedném ilyesmire a gyerekemet.
2014. okt. 2. 20:01
4/8 anonim válasza:
Ööö... Mint ref. hittan tanításban érintett, mondom, hogy azért a tananyag erősen a Bibliára épül. Persze, a keresztyén élet alapjait is igyekszünk a gyerekekbe csepegtetni. Pont annyira, amennyire ez a történetekből következik.
A gyereknek a családi háttér lesz a meghatározó. Készüljetek fel, mit válaszoltok, ha feltesz pár kérdést.
2014. okt. 2. 20:59
5/8 anonim válasza:
Miért kell a gyerekek agyát ilyenekkel mosni?
Ez az új baromság, erkölcstan most kötelező? Akinek van iskolás gyereke megírhatná miket takar ez. Neten láttam részleteket a tananyagból és olyan, mint valami '30-as évek beli fasiszta agymenés.
2014. okt. 2. 22:49
6/8 anonim válasza:
az én fiam csak etikára jár de az nem baj,a hitanra én nem szeretem volna szerencsére senki nem akart az iskolába ijenre járni igy nálunk csak etika órák vanak amihez könyv is van .
2014. okt. 3. 06:05
7/8 anonim válasza:
A Biblia ismerete hozzátartozik az általános műveltséghez, ha tetszik, ha nem. A gimnáziumi irodalomkönyv első anyaga is a Biblia. Nekünk van könyv a hittanhoz, nagyon tartalmas, szép könyv, néha én is beleolvasok. Ötödikes a lányom. Etika könyvet is láttam már, szintén jó, hasznos tantárgy.
2014. okt. 3. 07:07
8/8 anonim válasza:
5ös, mivel is kell a gyerekek agyát mosni? Amiről fingod nincs, csak a neten olvastad? Ne röhögtess! Remélem az élet más részein a tapasztalatokból merítesz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!