Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzek így anyukám...

Miért érzek így anyukám iránt? (lent)

Figyelt kérdés

Amíg nem volt meg a fiam,annyira jól elvoltunk.Na nem puszi barátnők,de meg tudtunk beszélni mindent.Mióta megszületett a fiam,aki már lassan 15hónapos,úgy érzem valamiért nem merem rábízni a fiam.Nem bántja,már leszokott arról hogy azt adja neki enni,amit ő jónak lát-csak egyszerűen nem úgy foglalkozik vele,mint én.pl többször mondtam neki,hogy ne vezetgesse,míg nem tudott stabilan menni-de ő akkor is.hangosabban beszél/gügyög neki....(igaz egy gyárban dolgozik)és látom,hogy a manó sem nagyon szeret vele.Bezzeg apummal simán el van.

De lehet,hogy mindennek az az oka,amit nemrég megtudtam(elmondta).Amikor mi kicsik voltunk a bátyámmal(alig 2 év van köztünk),míg őt vitte oviba,engem tök egyedül otthon hagyott.igaz csak 10-15percre....mert nem tudta másképp megoldani,de ez bennem nagyon nagy törést okozott!!!Túl spilázom?én valahogy képtelen vagyok ezen túljutni.De bugyutának tartom erről beszélni-vagyis szerinte nem volt nagy ügy és nem akarok ezen csámcsogni.de úgy érzem,hogy én képtelen lennék itthon hagyni egyedül bármelyik gyerekem.mert ugye újra babás vagyok...

és most már tudom,hogy miért volt világ életemben olyan érzésem,mintha nem szeretnének eléggé-pedig más okot nem találtam.Vagy ez is csak a terhességi hormonok miatt van ?

bocsi,hogy ilyen hosszú lettem

2010. jan. 18. 20:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A helyzeted nagyon ismerős, bár nálam kicsit más a helyzet, mert mi már gyerekek előtt sem voltunk túl jóban, de az alapprobléma uaz lehet.

Gondod van anyukáddal, mégpedig ez az érzés legbelül van, sok minden, amit magadnak sem mondtál ki eddig, és véded anyukádat ("igaz, egy gyárban dolgozik"), mert szeretni "akarod" őt.

Ezzel a problémával nem dolgoztál túl sokat az évek alatt, inkább a szőnyeg alá söpörted azt a tényt, hogy nem szeretett Téged úgy, ahogy Neked jó lett volna, mert "mégiscsak az anyád", és "ő már csak ilyen" stb.

Viszont amióta gyerekeid vannak, minden a felszínre került, és magad sem érted pontosan, hogy mi van, de nem akarod, hogy a "közeledben legyen", ahogy a gyerekeiddel bánik, attól meg falra mész. Olyan dolgai is idegesítenek, amiket ha "bárki más csinálna", nem zavarna, de ha ő, akkor nem bírod elviselni...

Nos, ha bele trafáltam, és van kedved, akkor keress meg...

Ha nem illik Rád, amit írtam, akkor ne haragudj, és jó babázást kívánok Neked

hasonszőrű anyuka két kis gyerekkel...

2010. jan. 18. 21:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszadónak üzenem, h az én helyzetembe beletrafált!

Nálunk az a helyzet, h egymíg gyerekek voltunk, anyám annyira imádta az apámat - aki mellesleg egy zsarnok volt- h minket "elfelejtett" nevelni. Nem törődött velünk, csak ellátott minket -mosott, főzött.... stb.

Nem alakult ki az az igazi anya-lánya kapcsolat.

Az öcsémen meglátszik, de szerencsére nekem volt annyi eszem, h nem kallódtam el.

Aztán fordult a kocka. Apám megcsalta anyut, elváltak. Akkor anyu elkezdett hozzám ragaszkodni, mert ugye én mellé álltam. Akkor már jó voltam neki.

Aztán férjhez mentem, várandós lettem, és azalatt az idő alatt sokat gondolkodtam azon, h én miért nem kötődöm hozzá, miért nem akarok vele találkozni, ha látom h hív,miért nem akarom felvenni a telefont!? Aztán sokat gondolkodtam és rájöttem h azért, mert nem törődött velünk. Sztem apámat csak így akarta maga mellett tartani.

Azóta megszületett a kifiam. És egyszerűen minden porcikám azt kívánja, h ne jöjjön hozzánk, nem akarom h gyakorolja nagymama mivoltát.de szerencsére nem viszi túlzásba, talán érzi is h nem kívánom ide. Tudom h ez nagyon durva, de talán tudat alatt így védem az én kisfiamat, nem akarom h ő is átélje, amit én. Meg az az igazság, h nem is ért a babákhoz. Pár napja itt volt, a babám már nyűglödött lent a földön, ő pedig nagyra nyílt szemekkel nézte a mónika-showt. én kint a konyhában voltam, kíváncsi voltam h mit csinálnak együtt. hát nem sok mindent. csakhogy egy példát említsek.

2010. jan. 19. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!