Férj-anyós probléma. Nemsoká szülök, de a férjem nem szeretné, ha 1-2 hétig itt lenne anyukám. Mit csináljak?
Anyukám mindenbe beleszól, mindent jobban tud, igaz, hogy segíteni szeretne, de néha már nekem is idegesítő. A tesóm 3 éve szült, 3 hétig volt náluk anya segíteni a háztartásban (teljesen náluk is lakott addig). A tesóm férje is "kikészült" a 3 hét alatt. Én májusban szülök, anya már mondta, hogy "na, akkor majd hozzánk is jön segíteni", a férjem meg már ki van akadva. Azt mondja, majd ő segít mindenben (főzni is tud).
Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy ne költözzön hozzánk pár hétre?! Megbántani nem szeretném, egyébként jó a kapcsolatunk, én vagyok a "pici lánya", de a férjemet idegesíti (sokszor engem is).
Nem lesz nehéz "csak" ketten ellátni a babát és a háztartást is? 1-2 hétig a párom itthon tud lenni szabin, utána egyedül leszek. Szerintetek mit csináljak???!!!
Én megmondanám, hogy eleinte szeretném egyedül a férjemmel megpróbálni, hátha megy az ketten is. Tanácsokat persze elfogadunk, tisztes távolból :)
Nem írtad milyen messze lakik anyukád. Ha esetleg a férjed szabadsága után nehéznek érzed egyedül ellátni a picit, akkor délelőttönként átugorhat, de oda ne költözzön. Délután/este már a párod is tud segíteni.
Sok boldogságot a picihez! :)
Én az első pár hétben nem főztem, Gastroyalos kaját rendeltem, így ez kimaradhatott. Anyukám nem lakott nálunk, de majd' minden nap jött, ő takarított. Ez egy jó kompromisszum volt, ő akkor jött, amikor akart, de nem költözött ide. Őt se bántottam meg, és nekem is volt egy kis szabad terem és a páromnak sem ment az agyára.
Mennyire lakik messze tőletek? Mert ha közel, akkor ez kivitelezhető, de ha messze, akkor más megoldást kell kitalálni.
40 km-re lakik, kb 1 óra busszal. Otthon dolgozik, nem kötött a munkája, így tudna bármikor jönni. Szerencsére még apukám is él, de ő nem akar ideköltözni :D!
A tesómékkal más volt a helyzet, ők 350 km-re laknak anyáéktól, úgyhogy "muszáj" volt odaköltöznie.
Lehet veszünk neki egy bérletet, és megkérem, hogy akkor jöjjön (mondjuk eleinte heti 3-4x) amikor a párom dolgozik, mert utána hármasban szeretnénk lenni. Csak ugye neki is könnyebb itt lakni, mint buszozgatni...de én se akarok "megőrülni" az idegtől, anyukámat is imádom, de a párom is fontos... és ugye nem úgy állok hozzá, hogy mi lesz 10 év múlva velünk. Mivel elég jó a kapcsolatunk, szerintem megértené, de ugye megbántani se akarom.
ne haragudj, de inkább anyukádat paterold le, mint a férjedet. Én kerek-perec megmondanám, hogy ne jöjjön, de én amúgy is elég szókimondó vagyok anyámmal.
Amúgy meg nem kell betojni a gyerekvállalástól, szerintem az első 1-2-3 hónap a legkönnyebb, te sem halsz bele. A kicsi egész nap csak alszik. Mi lesz, ha jön a második? Anyád évekre odaköltözik? :S
Semmi pénzért nem engedném ideköltözni anyámat. Kerek perec megmondanám, hogy 1) magamnak szültem gyereket, nem neki. Ha nem tudom ellátni, már régen rossz.
2) Majd a férjem segít, azért a férjem.
3) szeretnénk hármasban lenni, és szokni az új helyzetet.
Nagyon aranyos, jöhet látogatni, de ne költözzön ide!!
Utálom az olyanokat, akinél anyuka fürdet hetekig, mert a kismama nem meri- jó , te nem ez a kategória vagy, de ha a férjed segít, oldjátok meg, a ti családotok, nem kell, hogy más beleszóljon. Mások is megoldják, akár egyedül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!