Anyukám kapja a gyest kislányom után? Munka ügyes, vagy hivatali dolgozó válasza? Többi lent
Anyukám kapja kislányom után a gyest,aki október 27.-én lesz 3ves. Kisfiam most aug.17-én született. Ma beszéltem a munkaügyessel a T-gyás papír kitöltése miatt,kérdeztem,hogy akkor most a gyest le kell e mondani ami anyu nevén van e,erre ő azt mondta nem kell azt anyu kapja,így az is meg jár.... ez valóban így van,én ezt nem tudom elhinni...
Tudna nekem egy hozzá értő segíteni.
Köszi a válaszokat.Sokkal okosabb nem lettem :) nekem kicsit fura amit a munkaügyes mondott,de hát neki ezt tudnia kellene,azt mondta nem kell lemondanom,nem az én nevemre jön... anyu más címen van...
Esetleg ha egy bennfentes olvassa,kérem válaszoljon.
Nem jár, csak akkor, ha anyukád neveli a gyereket. De nyilván nem erről van szó.
Itt vannak a letölthető dokumentumok az OEP honlapján
Ha itt kikeresed, nyilatkozat terhességi gyermekágyi segélyhez (nyomtatványok természetes személyeknek) feketén-fehéren ott van, nyilatkoznod kell, kap e bárki a másik gyerek után, bármilyen ellátást- GYES-t például.
Úgyhogy nem jár így. Persze hazudhatsz, de gondolom, azért nem olyan nehéz összefuttatni a dolgokat és valószínű, hogy nem a jogtalanul felvett GYES-t követelnék vissza, bár ha szerencséd van, akkor csak azt kell visszafizetned.
Kedves utolsó ! Köszönöm a linket. Nekem a munkáltató küldte ki a tgyás-folyósításához a papírt,nem ilyen volt mint amit a linkben találtam.Ott nincs olyan kérdés,hogy a háztartásban más gyermek után kap e valaki valamit..... ezért is kérdeztem rá a munkaügyesnél,hogy akkor le kell e mondanom a gyest,vagy automatikusan 17-vel megszűnik,mikortól a családit igénylem... és akkor mondta nem kell lemondani anyu kaphatja továbbra is. Azt hiszem inkább megkérdezem a MÁK-ot,hogy van ez...
köszi azért :)
Akkor én is többet tudok már, köszönöm én is a felvilágosítást! Azt figyelmen kívül hagytam, h nyilatkozni kell arról, hogy másik gyerek után kap-e valaki ellátást.
Egy előző h.szóló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!