Kicsit kétségbeestem. Mikortól fürdettétek a nagykádban a gyereket?
Hozzá. Fokozatosan szoktasd hozzá, vigyél neki játékot: labdát. Egyébként más nagy víztől is fél? Medence, tenger, tó?
Az enyémet 5 hónapos kora óta fürdetem a nagykádban, meguntam, hogy minden este elázik a szoba. Imád pacsálni. :)
Kb 8 honapos koratol (amikortol stabilan ult, addigra mar jo ideje allt es reg maszott is), szoval nem kellett felteni, a kiskadban meg sehogy sem lehetett mar bent tartani.
Lehet hulye otlet, de esetleg probaljatok meg, hogy eloszor csak a kiskadjat berakjatok a nagykadba es ugy furdetitek. (Ismerosek pl azert csinaljak igy, hogy ne usszon az egesz furdo). Aztan pedig a kiskad korul is engedtek a nagykadba keves vizet es telerakjatok erdekes jatekokkal. Ha mar kinyulkal ertuk es megszokja, akkor meg a nagykadba is mehet.
Vagy furodjel te vagy az apja vele a nagykadban eloszor.
Mi kb. 3-szor fürdettük a gyerekkádba, utána inkább a nagykádban, sokkal kisebb macera.
A gyereked hozzá fog szokni, légy türelmes. Először szerintem csak zuhanyozzon pár napig, az szokott tetszeni a gyerekeknek, aztán néhány nap múlva bent hagyhatjátok a dugót zuhanyzás közben, hogy szokja azt is, hogy nem folyik el a víz.
Medencébe még nem próbáltam. Viszont Balcsin voltunk a nyáron és a kis uszógumijában nagyon élvezte a locsizást :)
Tusolni is próbáltam, az sem tetszett neki.
mi nem használtunk ilyen szűkítőt a kádba, nem engedjük, hogy lesüllyedjen, de van benne víz rendesen amióta a köldöke begyógyult.
2 hónapos korában a felfújható medencében fürdettem az udvaron, napon. Az volt az első nagyobb víz, de nagyon szerette, hogy van helye rugdosódni.
Nekünk nincs kádunk, de szüleimnél sarokkádban fürdik, teljes gőzzel pancsol kézzel lábbal a medencézés óta.
Szerintem hozzászokik, de majd üljél be mellé a kádba legalább a szélére, hogy a lábad benne legyen és játszatok valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!