Van még aki nem mondta meg senkinek milyen nevet
választottak, vagy milyenek jöttek szóba a babának?
Figyelt kérdés
Én azon gondolkodok, hogy nem fogom megmondani, mert mindig mindenkinek véleménye van, de soha senki nem tudja megtartani magának megtartani, és ha mondod a nevet, vagy az élet bármilyen területén bármilyen választást, akkor már kérdés nélkül véleményezik is.
És nem akarom, hogy befolyásoljanak, vagy maceráljanak a saját jobbnál jobb ötleteikkel, meg a jobb lenne inkább, de miért nem az, pedig a dédit úgy hívták, az jobb lenne. stb
Jobb volt így? Vagy szerintetek jobb lehet?
2014. szept. 3. 16:12
1/8 anonim válasza:
Mi nem mondtuk meg senkinek. :) Én ezt nagyon fontos és személyes döntésnek érzem, amit csakis a párommal akartam meghozni, és úgy voltam vele, hogy ha már megvan a gyerek és megkapja a nevét, nem fogják kritizálni, hisz nem egy ötletről, hanem egy élő személyről van szó, akit valahogy hívnak. Ez nagyjából bejött, ha lesz még ilyen, megint így teszünk! :)
2014. szept. 3. 16:17
2/8 anonim válasza:
Én nem mondtam meg, csak a legközelebbi családtagoknak, barátoknak. Másnak mindig azt mondtam, hogy nem tudjuk még. Olyan hihetetlen, hogy miért érzik mások, hogy elmondják, tetszik-e nekik az általad választott név, vagy sem... Könyörgöm, kit érdekel??? Mi lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene?!
Persze majd jönnek a "kedves" megjegyzések akkor is, ha megszületik a baba. .. :D
2014. szept. 3. 16:22
3/8 A kérdező kommentje:
Én pont ugyanezt gondolom, hogy ha már meg lesz, akkor nem fogják kritizálni a választást, vagy legalábbis azért nem úgy. Arra gondoltam, hogy ha előre tudják, akkor sokan úgy látnák a hátralévő hónapokat, hogy ennyi idő alatt még simán eladhatja az ő brilliáns ötletét vagy véleményét, mindegy milyen határozottak vagyunk. Mikor meg megvan, akkor meg tulajdonképpen úgy is tök mindegy, így senki nem strapálja magát, majd legfeljebb egyszer-kétszer jön az, hogy azt hittük Gyuluska lesz, azt hittük másmilyet választotok, nekem a Teréz tetszett volna stb. de mivel tényleg már késő és mindegy, ezért hátha nem lesz ennyire jellemző. :)
2014. szept. 3. 16:37
4/8 anonim válasza:
én nem titkoloztam.ha rákérdeztek elmondtam. attól nem tartottam hogy befolyásolnak,mert bármit mondhattak volna-nekem akkor is AZ volt a kiválasztott név.
Aki olyan típusu hogy szeret "beszologatni" az a baba születése után is elfogja mondani a véleményét..
Nekem amúgy nem volt rossz tapasztalatom-senki nem kezdte el erőszakosan mondogatni hogy inkább ezt v. azt válasszam.
2014. szept. 3. 16:48
5/8 anonim válasza:
Jaaaaaj,mennyire ismerős :) még a bolti eladó is mindig érdeklődik,én hülye meg még el is mondtam... Ami nekem tetszik,az természetesen le lett szólva,ami a páromnak,az jónak bizonyult,mert a főnök (aki épp ott volt akkor) egyik régi barátnőjét is úgy hívták. A harmadik néven még poénkodtak is,hogy az egy ásványvíz és milyen már... Megjegyzem,az eladó lányának Gertrúd a neve,nekem az Emília tetszik,na most döntsük el melyik nagyobb kicseszés ;) anyósom folyamatosan adja az ötleteket,de nem fog megtörni,nem lesz Shannon,sem Léna. Eliza lesz és kész,de még mindenkinek azt mondjuk,hogy nem tudjuk :))
2014. szept. 3. 17:19
6/8 anonim válasza:
szerintem mindegy hogy mikor tudják meg, aki olyan, az utólag is ugyanúgy be fog szólni. főleg ha nagyon "különleges" névről van szó. nemrégiben például egyik ismerősöm a kutyám nevét adta a babájának (és ismerek egy másik kutyát is akit így hívnak, embert viszont nem, tényleg klasszik kutyanév) na azon azért ledöbbentem, és ha teszem azt egy 80 éves öregasszony lennék aki nem tudja nem is volt sértés/sértődés :D
2014. szept. 3. 17:26
7/8 anonim válasza:
ez egy kicsit összekavarodott :D szóval annyit akartam írni, hogy ha egy 80 éves öregasszony lennék aki nem tudja tartani a száját akkor lett volna nagy sértődés, szerencse hogy nem vagyok :D
2014. szept. 3. 17:28
8/8 anonim válasza:
Mikor a kisfiamat vartuk, nem volt nevunk...mert en kislanyt vartam. De nagyon. Aztan kiderult fiucska novget odabenn. Olyan nevet kellett valasztanom, ami magyar es angol nyelvteruleten megallja a helyet. De nem akartam a "Mark, Kevin, Martin, Erik" unalomba cseppenni. Hat valasztottam. Klasszikus ferfinevet kapott a fiam. A legtobb Nobel Dij tulajdonost is igy hivnak...de hat meg igy is megkaptam: micsoda naci nevet valasztottunk...aztan megjott, itt van es nagyon illik ra a nev. Becezve sokan nagyon szimpatikusnak talaljak...akkor nem erdekelt, hogy mit gondolnak masok es most sem. Bar tudom, hogy a nev szo szerint telitalalat!
Most ujra babat varunk...lany nevunk nincs. Fiu van. Tegnap kerdezte valaki tolem eloszor, hogy van e nevunk....nincs. De ha lesz, mindenkinek lehet velemenye...csak engem eppen nem erdekel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!