Akiknek nem volt anyatejük és nem tudták szoptatni a babájukat, melyiket választották? Tápszer vagy vettek anyatejet.
Nem szeretnék vitát szítani, mert tudom, hogy ez olyan kérdés, amiben nincs egyetértés, csak kiváncsi vagyok.
Nekem minimális tejem volt csak, kislányom tápszeres volt és őszintén szólva fel sem merült, hogy anyatejet vegyünk. Én is tápszeres voltam, és nem lettem beteges, ahogy a kislányom sem az.
Köszönöm a válaszokat és mindenki zöld kezet kap!
Bennem rengeteg ellenérzés volt, sokáig gyötrődtem, végül úgy döntöttem, hogy kipróbáljuk a női tejet. Amikor adtam a babámnak, akkor már semmilyen rossz érzés nem volt bennem. Sajnos nagyon nem vált be. A babám úgy viselkedett, mintha vízzel itatnám. Soha nem lakott tőle jól, pedig nagyon kis étkű volt már akkor is. Talán egy hétig kapta, utána átálltunk a tápszerre.
Feketén, bevizsgálatlan anyatejet viszont soha nem vennék. Még ismerőstől sem.
Tápszer. Én nem adnám idegen nő tejét. Soha nem tudhatom, hogy dohányzik-e, mennyire tiszta stb. Azt nem szűrik.
Meg azt se tudhatom mekkora babája van. Egy 1 éves baba anyukájának a teje, egészen más összetételü mint mondjuk egy újszülötté.
Nálunk is felvetődött a női tej adásának gondolata. Nagyon idegennek ereztem. Hogy én a babamnak egy idegen nő tejet adjam????
Kezdettől ellenérzést váltott ki belőlem, de azért gondolkoztam rajta pár napot, de a véleményem nem változott.
6 hetes korától tapszeres a babám.
Köszönöm a válaszaitokat!
Kedves 2! Én is úgy gondolom/gondoltam mint Te, de azt is megértem, ha anyatej mellett döntenek ilyen helyzetben.
Anyukámnak annyi teje volt, hogy nekem volt tejtestvérem, akkoriban még működött egy ilyen rendszer (és nem volt annyi putris sem, főleg a mi környékünkön egyáltalán, aki miatt félni kellett volna, hogy cigis/koszos/undorító tejhez jut az ember).
Én tápszereztem a babámat, sose adtam volna neki más anya tejét, tök undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!