Adnátok olyan nevet a babának, ami rajtatok kívül senkinek nem tetszik, nektek viszont borzasztóan?
Figyelt kérdés
A férjem azt mondta, hogyha nagyon szeretném, legyen ez a neve, de annyira neki sem tetszik. Igaz, az első gyerekünk neve sem tetszett neki, de mire megszületett a baba, már odáig volt a nevéért is, meg azóta is mindig mondja, hogy de jó választás volt.2014. máj. 20. 14:11
1/17 anonim válasza:
ha a férjem épp, h csak rábólint, azt aggályosnak tartanám, mert szerintem neki ugyanúgy tetszenie kell a gyereke nevének, mint nekem. emiatt nem adnám, ha a 9 hónap alatt se "békél" meg vele. mindenki mástól függetlenül simán. számomra a névadás kizárólag a 2 szülő hatásköre
2/17 A kérdező kommentje:
Igen, engem sem annyira a "külvilág" zavar, hanem a férjem reakciója. Arra kértem, hogy egy hónapig érlelgesse magában a nevet, és ha akkor sem tetszik, hagyjuk.
Az a baj, hogy más név meg eddig nem is jutott eszünkbe sem :(
2014. máj. 20. 14:15
3/17 anonim válasza:
Olyat nem adnék, ami a férjemnek nem tetszik. Más véleménye csak annyiban érdekelne, hogy ha nagyon sokan ellenzik, akkor elgondolkodnék azon, hogy miért és, hogy az az indok engem zavar-e.
4/17 anonim válasza:
Hasonló szituban voltunk. Én már kamaszkoromban beleszerettem egy lánynévbe, ami senkinek nem tetszett, mindenki csak leszólta. Eleinte a férjemnek tetszett, de a sok negatív kritika hatására meggondolta magát. Én nem, és ezt a nevet kapta az első kislányunk. Ma már mindenki szerint tökéletes választás volt neki, idegenek szoktak csak csodálkozni rajta.
5/17 anonim válasza:
3. tök jót írt
amúgy nálunk is ez volt a helyzet: a férjemnek ötlete se volt, az enyémeket leszavazta, helyből volt valami negatív kommentje. egy volt csupán, amire semmit se tudott mondani (jót se, de rosszat se :)). a terhesség előrehaladtával megszerette és végül teljes egyetértésben adtuk neki azt a nevet. a környezetünk nem kommentálta, amúgy
6/17 anonim válasza:
ha a páromnak sem tetszene, nem adnám, egyébként igen
7/17 anonim válasza:
Melyik az a név ha szabad tudni?
8/17 anonim válasza:
Nekem egy fontos szempont van azon kivül hogy tetszen, az hogy ne csufolják majd miatta. Az a baj a ritka vagy különleges nevekkel hogy gyakran csufolják vele a gyereket vagy örökre utálni fogja ha tul különleges.
9/17 anonim válasza:
Én ez esetben második névnek adnám. Bár nem vagyok anyuka, de biztos úgy adnék nevet a gyerekemnek, hogy egy átlagos név és egy ritkább. Pl: Szűcs Rita Elektra
10/17 anonim válasza:
Én adnék. :) Tulajdonképpen ebben a helyzetben vagyok, a névötleteim egyike sem tetszik senkinek, de meg fog történni ettől függetlenül (a férjem pedig szerencsére örül, ha én lelkesedem, és neki ezért nincs baja a nevekkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!