Akik barátot választottak keresztszülőnek, jó döntés volt?
Nekunk is barat a keresztszuloje az elso gyereknek. A masodiknak rokon...
a barat tobbet torodik mindkettovel. A rokontol egy "hogy vagytok" sem jon
Mi vallási alapon választottunk keresztszülőket, mert a keresztelő az még mindig egy vallási ceremónia... bár ez sokakat nem érdekel, mást látnak a keresztelőben sajnos.
A testvéreink, rokonaink közt nem volt olyan, aki velünk azonos felekezet (református) tanítása szerint él, így baráti házaspárokat választottunk mindhárom gyermekünknek, és nagyon jó döntés volt! A rokonok közt van, aki értetlenül áll ez előtt, de hát ez van, mi nem másoknak akarunk megfelelni.
A keresztkomaság a barátságunkat is megerősítette.
Mi is baráti házaspárt választottunk. Nekem fontos volt hogy házasok legyenek, ők is meg legyenek keresztelve, áldozva, bérmálva. Máskülönben nem is lehet keresztszülő, s a családban nem is volt ilyen, meg aki alkalmas lett volna.
Pl. Aki nem házas, az nekem szóba sem jöhet.
Kereszt szülőt választok, ne kereszt apát, kereszt anyát
Nekem anyaék barátai a keresztszüleim es nagyon orulok hogy igy van.
Szerintem egy "nem csaladtagnak" nagyon megtisztelő hogy őt választod ezért jobban rajong a szerepért, mint egy csaladtag aki amugy is nagynéni, nagybácsi, unokatesó meg miegymás lenne.
Ráadásul nekem ez olyan mintha több rokonom lenne, a kisebb gyerek is úgy éli meg h egyel több ajándékot kap karácsonykor stb (nagynenitol nagybacsitol akkor is kap ha nem keresztszulok)
Persze en mar 20 felett nem kapok ajandekot senkitol se de iden nyaron is megyek a keresztszuleimhez Balatonra nyaralni (ők ott laknak), szóval én személy szerint nagyon örülök hogy ez így van. Van az a mondás mi szerint az ember a családját nem tudja megválogatni.. a keresztszülő olyan családtag amit a gyerekednek megtudsz válogatni szóval érdemes ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!