Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszaállítják még a 3 éves...

Visszaállítják még a 3 éves gyest?

Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 23:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Az a legnagyobb baj, hogy hiába akar visszamenni valaki dolgozni ha a gyerekét nem tudja kire bízni. Aki faluba él az hova rakja a kicsit 2 éves korába? A ovi még nem veszi be, főleg ha nem szobatiszta, bölcsi meg még a városokba sincs elég, faluba meg egyáltalán nincs. Arról nem is beszélve, hogy a bölcsibe is csak helyi lakost vesznek fel. Én azzal sem értek teljesen egyet, hogy aki visszamegy dolgozni az továbbra is kapja a gyest, vagy aki bölcsibe adja a gyerekét 1 évesen az még 2 éves koráig megkapja a gyedét. Ez ahogy már elöttem is irták pazarlás. Az a baj, hogy nincs ez jol átgondolva. Elöbb meg kellene teremteni a feltételeket és utána törvényt alkotni, mert ezzel nem ösztönzik az embereket a gyerekvállalásra az is biztos.
2010. jan. 19. 23:09
 22/33 anonim ***** válasza:
Akinek bölcsiben van a gyereke, az nem kap GYED-et. Nekem is járt volna két hónapig, le kellett mondanom.
2010. jan. 19. 23:22
 23/33 anonim ***** válasza:
23:09-es nek.Ha valaki visszamegy dolgozni a gyerkőc + bölcsibe,onnantól nem jogosult a Gyed-re le kell mondania!Ha 1 évesen megy vissza dolgozni,akkor 1 évesen.
2010. jan. 19. 23:35
 24/33 anonim ***** válasza:
De aki otthon van annak nem kell. Legalább is itt a sogornőnek nem kellett lemondania róla. 1 évesen bölcsibe volt a fia (mert ugy kényelmesebb) és ő otthon volt még amig 2 éves nem lett, addig nem csinált semmit, mert kapta a gyedet és csak utána ment vissza dolgozni, azért irtam, hogy azért ezzel nem értek egyet.
2010. jan. 20. 16:38
 25/33 anonim ***** válasza:
Hát,akkor ott volt valami,mert a legtöbb bölcsibe munkáltatóit v. egyetem/főikoláról nappali tagozatáról igazoláat kell vinni.Különben fel sem veszik a gyereket,pláne amilyen a bölcsi helyzet.Megkérdezhetem,hogy ez hol volt?
2010. jan. 20. 17:40
 26/33 anonim ***** válasza:
Igen, itt valami "sundabunda" lehetett, mert még azoknak sem jut mindig hely, akik munka vagy nappali tanulmányok miatt akarják bölcsibe vinni a gyereket, ezért kérnek szinte mindenhol igazolást erről. Nekem amikor a fiam elkezdte a bölcsit, megmondták, hogy egy hetem van iskolalátogatási igazolást vinni. Ami szép és jó volt, csak éppen akkor még 2-re oda kellett érnem a gyerekért, viszont a tanulmányi osztályon déltől 3-ig állhattam volna sorban, szóval király volt. Na mindegy, nem ez a lényeg. De amúgy meg a GYED-et azért adják, hogy otthon legyen az illető a gyerekkel, szóval marhára bírom az ilyeneket, akik beadják bölcsibe, de felveszik a pénzt arra, hogy ők otthon vannak. Meg azt is bírom, hogy az ilyenek miatt nincs annak hely, akinek tényleg kéne. És akkor mit csinál az illető? Elviszi reggel a gyerekét a bölcsibe, aztán éli világát és nem dolgozik, pedig ráérne? Hát gratulálok.
2010. jan. 20. 19:04
 27/33 anonim ***** válasza:
Valószínűleg magánbölcsibe járt az a kicsi, ahhoz nem kell munkáltatói igazolás, mint ahogyan azt sem ellenőrzik, ha valaki napi 24 órában bébiszittert fogad a gyerek mellé.
2010. jan. 20. 19:08
 28/33 anonim ***** válasza:
Nem magánbölcsi, itt nem kérnek munkáltatói igazolást a bölcsödékbe, ezt meg csak azért tudom mert oda járok gyakorlatra. Régebben kellet, de már egy pár éve nem. Nem minden önkormányzati bölcsibe kell igazolás, ezt mindenki helyileg változtathatja, hogy a bölcsöde vezető vagy az önkormányzat azt nem tudom.
2010. jan. 21. 10:49
 29/33 anonim ***** válasza:
Ja és pont multkor tanultuk, hogy ki milyen indokkal adhatja bölcsibe a gyerekét és ugye mondták a munkát meg a nappali iskolát, de csak halkan megsúgták nekünk, hogy a legtöbben azt mondják indoknak, hogy kistestvért akarnak, vagy már úton van és azért szeretnék ha a nagy bölcsibe lenne, de nem ritka ez sem, hogy valaki otthon van és "munkát"keres, addig a kicsi 1 évesen már bölcsibe van és 2 éves koráig meg felveszi a Gyedet. Most meg pont van egy anyuka, aki menne vissza dolgozni, mert a gyesből már nem igazán jönnek ki, a fia 2,5 éves és egyszerűen az egész városba nincs hely a bölcsikbe. Ezért nem igazán értem, ha azt mondják, hogy itt nincs hely, pedig szerintem lenne, ha egy kicsit körültekintőbben válogatnák meg, hogy kit vesznek fel és kit nem vagy legalább állítanának egy fontossági sorrendet.
2010. jan. 21. 10:58
 30/33 anonim ***** válasza:
Nyilván azon is múlik, hol van ez a bölcsi. Nagyobb városokban, vagy a fővárosban, ahol rengeteg kicsi jut egyetlen bölcsődei helyre, valószínűleg jobban ragaszkodnak az igazolásokhoz, mint egy kistelepülés bölcsődéjében, ahová esetleg úgy vadásszák a kisgyerekeket, hogy kihasználatlanság miatt ne zárja be a bölcsődét az önkormányzat.
2010. jan. 21. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!