Visszaállítják még a 3 éves gyest?
Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 23:10
1/33 anonim válasza:
Nem tudni,szerintem nem.(de nem is értek vele egyet)
2/33 anonim válasza:
Nem voltam egyértelmű,hogy így visszaolvastam :-)azzal nem értek egyet,hogy visszaállítsák,de tudom,hogy ehhez sok minden kéne pl.bölcsi.
3/33 anonim válasza:
És persze pár tízezer-százezer munkahely sem ártana...
4/33 anonim válasza:
Szerintem nem fogják, örülnek, hogy végre valamennyire konvergál az otthon tölthető idő az európában megszokott és elfogadott időtartammal.
5/33 anonim válasza:
Én csak reménykedem benne,hogy visszaállítják!
6/33 anonim válasza:
Szerintem nem fogják. Csak azt szeretném tudni, hogy hovát tegyem a gyerekem, mert bölcsi nem épül egy darab sem (legalábbis a környékünkön), a lányom meg elutasították... Majd a hátamra kötöm és viszem melózni az irodába... Vagy fizetek havi 40-80 eFt-ot a magánbölcsiért... Pedig már 18 éves korom óta fizetek rendesen adót, na az hol van, ha most nem kapok érte semmit vissza?! Nem vagyok munkanélküli, vagy táppénzcsaló, vagy urambocsá' "megélhetési" kismama... mégis én szívok (sok más hasonló cipőben lévő anyukával/apukával)!
7/33 anonim válasza:
Az tény, hogy Nyugat-Európában nem divat a gyes, de nem azért, mert a kismamák rohannak vissza dolgozni, hanem mert anyagi szempontból nincsen szükség rá, az apuka keresetéből is megél egy átlagos család, az anyuka nyugodtan nevelheti otthon a gyerekét akár iskolás koráig is. Unokatestvérem Németországba ment férjhez, gyeshez hasonló pénzjáradékot fél évig kapott, viszont már öt éve otthon van a gyerekkel, mert olyan kedvezményes családi adózás van egy kereső esetén, hogy nagyjából ugyanott lennének anyagilag akkor is, ha ő is dolgozni menne.
8/33 anonim válasza:
Szerintem ne várjunk csodát. Nemrég jöttünk haza Dániából,(de csak szülni,mert megyünk vissza)és ott például az van, hogy negyed évente kap a szülő a gyerkőcre 3000 koronát.De ingyen van az iskola, a gyógyszerek,az iskolai étkezés, és olyan kedvezmények vannak, hogy csak les az ember.Ott is elég 1 fizetés.
Magyarországon sem most, sem később nem lesz ilyen. Ezt úgy elrontották, hogy helyrehozni nem lehet. Vagyis, még lehetne, csak nem fogják.
Szóval szerintem az is csoda, hogy nem vették el teljesen.
Szép napot! :)
9/33 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy választások után egy-két éven belül teljesen át fogják alakítani ezt a rendszert. A 3 éves GYES-t nem hozzák majd vissza. Hozzáteszem, 3 gyerekem van, az első kettőnél az utolsó napig kihasználtam, és itthon voltam velük, holott a férjem keresete átlagos vagy alatta van... Mégis nagyon jó volt, és nem változtatnék rajta. A harmadik babám egy éves múlt, még nem tudom, mi lesz egy-két éven belül.
10/33 anonim válasza:
06:11-nak
Ha annyira kó ott minden, itt meg szar, már bocs, de miért nem szülsz ott. Ez kikívánkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!